Yozgat'ta Erken Çiçek Açan Badem Agaçlari Kar Altinda Kaldi

Yozgat’ta gece baslayan ve araliklarla devam eden kar yagisi, kentin yüksek kesimlerini beyaza bürürken erken çiçek açan meyve agaçlari da kar altinda kaldi.

Yozgat'ta Erken Çiçek Açan Badem Agaçlari Kar Altinda Kaldi


Mevsim normallerinin üzerinde seyreden Yozgat’ta gece saatlerinde baslayan kar yagisi araliklarla devam etti. Yozgatlilar güne beyaz örtü ile merhaba dedi.

Türkiye’nin ilk milli parki olan Yozgat Çamligi Milli Parkinda ise seyirlik manzaralar olustu. Kentin yüksek kesimlerine kar kalinligi 5 santimetreye ulasti. Erken çiçek açan badem ve kayisi agaçlari ise kar altinda kaldi.

"Nevruz baslangiçlari çok sicak olurdu"

Kar yagisina sevindigini söyleyen vatandaslardan Yasar Özer, “Normalde Nevruz baslangiçlari çok sicak olurdu, kutlamalar ise disarida ates yakilarak yapilirdi. Maalesef bu sene kapali alanda yapildi. Havalar çok soguk oldu. Çok fazla kar yagmadi, su yok diye üzülüyorduk, insallah daha fazla yagar da çiftçilerimiz de sevinir. Badem agaçlari da çiçek açmisti, kar altinda kaldi. Ister istemez o agaçlari da soguk vuracak” dedi.



Bekledikleri karin yagmadigini söyleyen Besir Koçak ise, “40 santimetre kar yagmali ki araziye, çiftçiye faydasi olsun. Eski zamanlara oranla çok az, kiragi seklinde yagip geçiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA