Tarihi Cami Isiklandirmasiyla Göz Kamastiriyor

Erzurum’un Uzundere ilçesine bagli Dikyar Mahallesi’nde bulunan 1355 yilinda insa edilen tarihi cami, köy halkinin özverili çabalariyla yeni bir görünüme kavustu. Köy halki tarihi camiyi aydinlatarak muhtesem bir görsel olusturdu.

Tarihi Cami Isiklandirmasiyla Göz Kamastiriyor
Tamami köy halki tarafindan karsilanan ve kendi imkanlariyla gerçeklestirilen isiklandirma projesi, caminin minare ve çevresine yerlestirilen modern aydinlatma sistemleriyle dikkat çekiyor. Ramazan ayi öncesi yapilan çalisma ile bölgeye yeni bir canlilik kazandirildi.

Eski ahsap minarenin yerine beton bir minare insa edilmesiyle cami daha saglam bir yapiya kavusurken, köy halki da tarihi ve kültürel miraslarina sahip çikmis oldu. Proje sayesinde cami çevresindeki yasli insanlar, artik daha aydinlik bir ortamda vakit geçireceklerini belirtirken, gençler ise birlik ve dayanisma ruhunu canlandirdiklari için gurur duyuyor.

Uzundere’nin tarihi camii, sadece bir ibadet mekani olmanin ötesinde, köy halkinin birlik ve beraberlik duygularini pekistiren bir simge haline geldi.

Mahalle sakinlerinden Ismail Ertek, Ali Ertek, Cevdet Er, Bekir Ertek, Mustafa Sahin ve Dikyar Dernegi Baskani Ömer Bayraktar, caminin yapilan isiklandirma çalismasiyla farkli bir görünüm kazandigini belirterek, “Mahallemize çok yakisti. Yapandan da yaptirandan da Allah razi olsun. Çok memnun olduk” diye konustu.

Kaynak: İHA