Otobüste Yasli Çifti Darp Davasinda Okul Müdürünün Tutukluluk Halinin Devamina Karar Verildi

İçel’de otobüste engelli yasli adam ve esinin darp edilmesiyle ilgili davanin durusmasinda tutuklu saniklardan okul müdürünün tutukluluk halinin devamina karar verildi.

Otobüste Yasli Çifti Darp Davasinda Okul Müdürünün Tutukluluk Halinin Devamina Karar Verildi
İçel’de 15 Aralik 2023 tarihinde meydana gelen yasli çiftin otobüste darp edilmesiyle ilgili davanin 3. durusmasi İçel 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Durusmaya tutuksuz yargilanan Ramazan Polat ve esi Hamdiye Polat, mazeret bildirerek katilmadi, taraflarin avukatlari ise hazir bulundu.

Tutuklu sanik beraatini istedi

Tutuklu sanik Ismet T. durusmaya Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBIS) ile baglandi. Ismet T, hakimin, ’Ramazan Polat’in kendisini ruhen savunacak durumda olmasina karsin bedenen savunamayacak durumda oldugu’ seklindeki raporu ve ’Hamdiye Polat’a küfür ettigi’ iddiasina yönelik söyleyecegi bir sey olup olmadigini sormasi üzerine, "Kendini savunamiyor kismi ile alakali olarak sunu söyleyebilirim. Otobüste o kadar küfür ediyordu ki esi agzini kapatiyordu. Ilk küfrü de kendisi etti. Rapor gerçekleri yansitmamaktadir. Raporu kabul etmiyorum. Bahse konu sözleri kullanmis olabilirim ama su an için hatirlayamiyorum" seklinde cevap verdi.

Ismet T. ayrica, "Ramazan Polat’tan, oglunun da asker oldugunu dile getirerek, hakaret ve tehdit içerikli ifadeleri nedeniyle sikayetçiyim. Ayni zamanda tutuklulugumun kaldirilarak beraatime karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Ismet T’nin avukati Tolga Turna da, "Adli tiptan gelen raporu kabul etmiyoruz. Kesin delil olarak kabul edilecek tek delil kamera kayitlaridir. Ramazan Polat’in görüntülerde küfürleri sabittir. Bastonla A.O.T’ye vurdugu da açikça görülmektedir. Bu nedenle eylem yönünden kendisini savunabilecegi ortadadir" ifadelerini kullandi.

"Suç canavarca hisle islenmistir"

Ramazan Polat’in avukati Hasan Hüseyin Öztürk ise otobüsteki kamera kayitlarina göre, hakaret ve bagirma eylemlerinin Ismet T. ve oglu A.O.T tarafindan gerçeklestirildigini belirterek, "Müvekkilimin önceki celselerde görülecegi üzere olay sonrasinda konusma zorlugu çekme yönünden de süreklilik meydana gelmistir. Bu sebeple ’nitelikli kasten yaralama’ hükümlerinin uygulanma ihtimaline binaen yeniden rapor alinmasi yönünde sevkini talep ediyoruz. Yine bu maddenin uygulanma ihtimaline binaen konusmasinda sürekli bozulma meydana geldigi tespit edilirse, suçun alt siniri da degiseceginden Ismet T’nin tutukluluk halinin devamini talep ediyoruz. Suç canavarca hisle islenmistir. Müvekkillerim su an hazir olmadiklarindan dolayi gelecek celse savunmalarinin alinmasini talep ediyoruz. Olasi tahliye durumunda müvekkillerimin zarar görme ve sanigin kaçma süphesi bulundugundan tutukluluk halinin devami talebimizi yineliyoruz" diye konustu.



"Müvekkilim pismanligini dile getirmistir"

Cumhuriyet savcisi mütalaasinda, ’Ramazan Polat’in konusma zorlugu bulunup bulunmadigi, varsa bunun olaydan sonra meydana gelip gelmedigi hususunda rapor alinmasini’ mahkemenin takdirine biraktiklarini, Ismet T’nin tahliye talebinin ise reddini talep etti.

Savcinin talebine yönelik görüsleri sorulan Ismet T’nin avukati Tolga Turna ise, "Kamera görüntüleri incelendiginde müvekkilim Ismet T., Ramazan Polat’in kendisine vurma eylemine kadar herhangi bir eylemde bulunmamis ayrica Ramazan Polat’in sürekli olarak hakaret içerikli sözler sarf etmesi ve sinirin asilmasi sebebiyle tahrik meydana gelmistir. Müvekkilim söz konusu eylemlerinden pismanligini dile getirmistir. Ayrica oglu da bu sabah tahliye olmustur. Sinirin asilmasi basta olmak üzere haksiz tahrik hükümlerinin degerlendirilmesi gerekmektedir. Müvekkilimin delil karartma ya da kaçma süphesi yoktur. Iddia makaminin tutukluluk halinin devamina yönelik talebini kabul etmiyoruz. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyoruz" seklinde cevap verdi.

Ismet T’nin tutukluluk halinin devamina karar verildi

Avukat beyanlarinin ardindan mahkeme heyeti, Ramazan Polat ve Hamdiye Polat’a yönelik zorla getirme emri düzenlenmesine, Ramazan Polat’in müdafisinin genel rapor aldirilmasi yönündeki talebinin dosya kapsaminda bulunan detayli raporlar dolayisiyla reddine, Ismet T’nin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.

17 yasindaki sanik tahliye edilmisti

İçel 2. Çocuk Mahkemesi’nde bu sabah kapali olarak görülen durusmada, tutuklu saniklardan okul müdürü Ismet T’nin 17 yasindaki oglu A.O.T. için ’kaçma süphesi’ olmadigi gerekçesiyle tahliye karari verilmisti.

Olay

Olay, 15 Aralik 2023’te merkez Toroslar ilçesinde İçel Sehir Hastanesine giden otobüste meydana gelmisti. Iddiaya göre, Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü oldugu ögrenilen Ismet T. ile oglu A.O.T. (17), kalp pili takili olan, felçli oldugu için vücudunun sag kismini tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezligi çeken Ramazan Polat (77) ve esi Hamdiye Polat ile (71) tartismis, bu sirasinda önce A.O.T., ardindan da babasi yasli çifte saldirmisti. Otobüsün güvenlik kamerasina saniye saniye yansiyan olayin ardindan 17 Ocak 2024 tarihinde okul müdürü Ismet T. tutuklanirken, 28 Subat 2024 tarihinde darpla ilgili görüntülerin ortaya çikmasinin ardindan müdürün oglu A.O.T. tekrar gözaltina alinmis ve emniyetteki islemlerinin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklanmisti.

İçel Il Milli Egitim Müdürlügü de olayla ilgili İçel Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan bilgi verilmesini müteakip adi geçen okul müdürünün 17 Ocak itibariyla açiga alindigini ve idari tahkikat baslattirildigini bildirmisti.
Kaynak: İHA