Hitit Üniversitesi Ögrencilerinin 99 Projesine Onay

Hitit Üniversitesi ögrencilerinin imalat, saglik, moleküler biyoloji, spor, ilahiyat, maliye, finans gibi alanlarda hazirladiklari 99 proje kabul edildi.

Hitit Üniversitesi Ögrencilerinin 99 Projesine Onay
Makine ve Imalat Teknolojileri alaninda ihtisaslasan Hitit Üniversitesinde ögrenciler, proje üretmeye ve gelistirmeye devam ediyor. Ögrencilerin 2209-A ve 2209-B kapsaminda hazirladigi 212 projeden 99’u daha uygun görüldü.

Açiklanan proje degerlendirme sonuçlarina göre Hitit Üniversitesi ögrenicilerinin 4 yilda kabul edilen toplam proje sayisi 358’e çikti.

Proje sayisinda ivme yükseliyor

Hitit Üniversitesinde 2020 yilinda kurulan Teknoloji Transfer Ofisi tarafindan düzenlenen proje yazma egitimlere ve olusturulan danisman havuzlariyla birlikte kabul edilen ögrenci projelerinde ivme yükselmeye devam ediyor.

2020 yilinda 25 olan toplam ögrenci proje sayisi, 2021 yilinda 32 ve 2022 yilinda 62’ye çikarken 2023 yili basvurulariyla 239’a yükseldi. Böylelikle 4 yilda Hitit Üniversitesi ögrencilerinin kabul edilen toplam proje sayisi 358’e çikti.

7 fakülte ve 6 meslek yüksekokulundaki ögrencilerin projeleri desteklenecek

Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Ilahiyat Fakültesi, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Saglik Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar, Tasarim ve Mimarlik Fakültesi ile Sungurlu Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Osmancik Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu olmak üzere 7 Fakülte ve 6 Meslek Yüksekokulu’ndaki ögrencilerin hazirladiklari projeler desteklenecek.

Rektör Prof. Dr. Öztürk: “Ögrenci projelerinde yükselen bir ivme yakalandi”

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, ögrenci projelerinde yükselen bir ivme yakalandigini belirterek, 2020 yilinda 25 proje ile çikilan yolda 2023 yili basvurularina göre toplam kabul edilen proje sayisinin 358’e ulastigina dikkat çekti.

Yillara göre proje sayisinda artis yasandigini belirten Prof. Dr. Öztürk, ‘Makine ve Imalat Teknolojileri’ alaninda ihtisaslasan üniversite olarak ögrencilerin proje kültürüyle tanismalarini ve bu dogrultuda yeni fikirler ortaya koyarak, üretmelerini önemsediklerini vurguladi.

Geçtigimiz günlerde gerçeklestirilen Hitit Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Festivali’nde birçok ögrenci projesinin sergilendigini ifade eden Prof. Dr. Öztürk, söyle devam etti:

“Ögrencilerimiz proje üretiminde hiz kesmiyorlar. Her geçen yil, ögrenci proje sayimiz artiyor. Teknoloji Transfer Ofisimiz, öglencilerimizin proje gelistirme ve danismanlik süreçlerinde her zaman ögrencilerimizin yaninda. Ögretim elemanlarimiz ve ögrencilerimizle birlikte basta ihtisaslasma alanimiz olmak üzere ülkemizin gelisimine katki saglayacak projeler gelistirmeye önem veriyoruz. Gelecegimizi tasarlayan ögrencilerimizle gurur duyuyoruz. Projeleri kabul gören ögrencilerimizi ve sürece büyük destek veren danisman hocalarimizi tekrar tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum.”
Kaynak: İHA