Gölbasi'nda Canli Hayvan Pazari Ve Borsasi Kuruluyor

Gölbasi Belediyesi’nin girisimleri sonucu canli hayvan pazari ve borsasi için ruhsat alindi. Canli hayvan pazari Ogulbey’de yer alan Kurban Satis ve Kesim Merkezi’nde her hafta pazartesi günü kurulacak.

Gölbasi'nda Canli Hayvan Pazari Ve Borsasi Kuruluyor
Gölbasi’nda çiftçilere destek olacak büyük bir adim daha atildi. Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek’in Ankara’ya kazandirdigi Kurban Satis ve Kesim Merkezi’nde her hafta pazartesi günleri canli hayvan pazari ve borsasi kurulacak. Canli hayvan pazari ve borsasi alani Hayvan Satis Yerlerinin Ruhsatlandirilma ve Denetleme Usul ve Esaslari Hakkinda Yönetmelik hükümleri kapsaminda hazirlandi. Kurulus ve çalisma izni alinan canli hayvan pazari ve borsasinin büyükbas hayvan için 800 adet, küçükbas hayvan için bin 660 adet, tek tirnakli için ise 150 adet kapasitesi bulunacak.

Canli hayvan pazari ve borsasi kurulacak alanda 175 metrekarelik idari bina, 2 adet umumi banyo-tuvalet binasi, 2 adet zabita noktasi, 1 adet güvenlik noktasi, 500 araç kapasiteli 12 bin 500 metrekare alana sahip binek araç otoparki, 200 araç kapasiteli 5 bin 500 metrekare alana sahip tir otoparki, 120 ton kapasiteli su deposu bulunuyor. Sinirsiz kablosuz baglanti hizmetinin bulundugu tesis, 50 adet güvenlik kamerasi ile 24 saat kesintisiz olarak izleniyor. Hayvan pazarinin kurulacagi günlerde kontroller sorumlu yönetici veteriner hekim tarafindan saglanacak.

“Kirsal ve kentsel alanda dönüsümü sagliyoruz”

“Canli hayvan pazari ilçemize, çiftçilerimize hayirli olsun” diyen Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, “Gölbasi, Ankara’nin tarim ve hayvancilik merkezi. Alani en genis ilçelerinden biri. Burada hayvancilik yapan vatandaslarimiz baska ilçelere giderek hayvanlarini satmaya çalisiyorlardi. Yaptigimiz girisimler sonucu izinlerimizi aldik. Pazartesi günleri Ankara’nin en modern Kurban Satis ve Kesim Merkezi’nde canli hayvan pazarimizi kuracagiz. Canli hayvan pazari ile bütünlesik Et Entegre Tesisimizi de insallah Gölbasi’miza kazandiracagiz. Projelerimizle Gölbasi’mizin kirsal ve kentsel alanlarinda önemli bir dönüsümü saglayacagiz demistik, her geçen gün bu amacimiza kosar adim ilerliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA