Demokratik Kongo'da 23,4 Milyon Kisi Açlikla Karsi Karsiya

BM Dünya Gida Programi’na (WFP) göre, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin (DRC) nüfusunun 4’te 1’ine denk gelen 23,4 milyon kisi kriz seviyesinde ya da daha kötü bir seviyede açlikla karsi karsiya kaliyor.

BM Dünya Gida Programi (WFP), Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki (DRC) açlik krizine iliskin bir rapor yayinladi. Raporda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki yasanan çatismalardan kaynaklanan açlik krizi, ülkenin dogu eyaletlerindeki siddet olaylarinin artmasiyla daha da derinlestigi kaydedildi. Ailelerin yasaladiklari bölgeleri terk etmek zorunda kaldigi aktarilan raporda barinak, gida ve hijyen sikintisinin yasadigi asiri yigilmanin oldugu kamplara her geçen gün binlerce kisinin sigindigi bildirildi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki WFP’nin dogudaki acil durum müdahalesinden 1,3 milyon kisinin faydalandigi aktarilan raporda yaklasik 1 milyon kisi yilin basindan bu yana çatismalar nedeniyle evlerinden oldu.

6 milyondan fazla kisinin yerlerinden edildi

Raporda, DRC’nin nüfusunun dörtte birine denk gelen 23,4 milyon kisinin kriz seviyesinde ya da daha kötü bir seviyede açlikla karsi karsiya oldugu kaydedildi. Nüfusun büyük bir bölümünün gida, saglik hizmeti ve egitime az ya da hiç erisimi olmayan kötü sartlarda yasadigi bildirlen raporda, 6 milyondan fazla kisinin yerlerinden edildigi aktarildi. Geçim kaynaklarinin yok oldugu kaydedilen açiklamada, çatismalardan etkilenen dogu eyaletleri Ituri, Kuzey Kivu ve Güney Kivu’da 5,4 milyon kisinin akut açlik, 1,2 milyon kisinin ise kriz düzeyinde gida güvensizligi yasadigi belirtildi. Kuzey Kivu’da çocuklarin yarisinin yetersiz beslendigi bildirildi.

Kaynak: İHA