Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi '2028 Yilinda KAAN'i Hava Kuvvetlerimize Teslim Edecegiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, ”Insallah 2028 yilinda KAAN’i Hava Kuvvetlerimize teslim edecegiz. Bu tarihten itibaren gök vatanimizi KAAN ile koruyacagiz. Insansiz hava araçlarimizin basarilarini artik cümle alem biliyor” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi '2028 Yilinda KAAN'i Hava Kuvvetlerimize Teslim Edecegiz'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Çankiri’da düzenlenen mitingde konustu.

Çankiri il merkezindeki Belediye Meydani’nda gerçeklestirilen miting alanini binlerce vatandasa seslenen Cumhurbaskani Erdogan, “Çankiri’ya bugüne kadar mahcup olmadik, yine olmayacagiz. Kentsel dönüsüm bizden, TOKI bizden, fabrikalarda Hüseyin Bey’den. TOKI yogun çalismalarla yaninizda. Fabrikalar da Baskan Hüseyin Bey’den. Sizlerin bu halini gördükten sonra Cumhurbaskani olarak sizlerin yanindayim. Çankiri’ya olan minnet borcumuzu daha fazla çalisarak, daha fazla ter dökerek, daha fazla eser ve proje üreterek ödeyecegiz. Bunun için 31 Mart çok önemli. Sizlerden 31 Mart’ta bir kez daha destan yazmanizi istiyorum. Ask ile kosan yorulmaz diyerek ülkemize ve milletimize hizmet için gece gündüz kosturuyoruz. Sadece Mart ayinin basindan itibaren dogudan batiya, kuzeyden güneye 23 farkli ilimizi ziyaret ettim, bu tarz mitingler yaptim. Yabanci misafirlerimizin yani sira, sehit ailelerinden saglik personelimize, soförlerimizden vakif ve derneklerimize toplumumuzdan her kesimden insanimizla kucaklastik, hasbihal ettik, iftar sevincini paylastik” dedi.



”Insallah 2028 yilinda KAAN’i Hava Kuvvetlerimize teslim edecegiz”

Türkiye’nin hedefleri ile ilgili konusan Erdogan, “Mazlumlara el uzatmak, zalimlerin zulümlerine dur demek, Gazze basta olmak üzere kardeslerimize yardimci olmak için çalistik, çalisiyoruz. Deprem bölgesinde insasini tamamladigimiz 76 binden fazla konutun kuralarini çekerek depremzedeleri yeni yuvalarina yerlestirdik. Bunun gibi nice hamle, nice faaliyetle Türkiye’yi büyütmenin, Türkiye yüzyilini insa etme çabasindayiz. Bizim gündemimizde deprem bölgesi var, bizim gündemimizde dünyanin dört bir yanindaki kardeslerimiz var, bizim gündemimizde aziz milletimizi layikiyla temsil etmek var, bizim gündemimizde içinde bulundugumuz asra Türk mührünü vurmak var, bizim gündemimizde ülkemizin ekonomisini güçlendirmek, ihracatini arttirmak, tarimini, turizmini, sanayisini gelistirmek var, bizim gündemimizde Türkiye’yi dünyanin devler ligine yükseltmek var. Savunma sanayisinde her gün yeni bir basariya imza atiyoruz. Bir dönem toplu igne üretmezken, tabanca bile yapamiyorken, bugün kendi gemimizi, tankimizi, füzemizi, savas uçagimizi imal eder hale geldik. KAAN’in göge dogru süzülüsünü izlediniz degil mi? Uçak teker keserken sizlerin de gözü doldu, gögsü kabardi mi? Bizlere bu günleri gösteren Allah’a hamd olsun. Her türlü ambargoya ragmen 5’inci nesil savas uçagimiz KAAN, ilk uçusunu basari ile gerçeklestirdi. ‘Yapamaz’ dediler, yaptik. ‘Uçmaz’ dediler uçurduk. Önümüze engel çikardilar, hepsini tek tek astik. Ülkemizdeki müzmin muhalifler ‘kalorifer petegi’ diyerek bu basariyi küçümsemeye çalissalar da KAAN savas uçagimiz dostlarimiza güven, düsmanlarimiza büyük korku saldi. Asya’sindan Avrupa’sina ve Amerika’sina bu teknolojiye sahip oldugunun ne manaya geldigini bilenler KAAN’i çok yakindan takip ediyor. Insallah 2028 yilinda KAAN’i Hava Kuvvetlerimize teslim edecegiz. Bu tarihten itibaren gök vatanimizi KAAN ile koruyacagiz. Insansiz hava araçlarimizin basarilarini artik cümle alem biliyor” diye konustu.



“Sinirlarimizin 300-350 kilometre ötesinde teröristleri tespit ediyor, hiç ummadiklari anda etkisiz hale getiriyoruz”

Teröristlere göz açtirilmadigini belirten Cumhurbaskani Erdogan, "Dünyanin 50’ye yakin ülkesinde TB-2’ler, Akincilar, Ankalar, Aksungurlar kullaniliyor. SIHA’lar terörle mücadelede bize kritik kabiliyetler kazandiriyor. Bölücü terör örgütü mensuplari için artik hiçbir sey güvenli degil. Sinirlarimizin 300-350 kilometre ötesinde teröristleri tespit ediyor, hiç ummadiklari anda etkisiz hale getiriyoruz. Devletimize kast etmenin, vatan evlatlarina saldirmanin bedelini bu katil sürülerine çok agir bir sekilde, misliyle ödetiyoruz. Donanmamizin amiral gemisi Anadolu’nun ardindan daha büyük bir uçak gemisi yapmanin hazirliklarina basladik. Savunma sanayisinde tam bagimsiz Türkiye hedefine ulasincaya kadar durmayacagiz, yolumuzdan geri dönmeyecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA