Baskan Soykan Açiklamasi 'Akyazi'nin Trafigini Projelerimizle Rahatlatacagiz'

Akyazi’nin trafik sorununa devam eden iki proje ile çözüm bulacaklarini ifade eden Akyazi Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki Belediye Baskan Adayi Bilal Soykan, “Ilçemizde trafik Ada Caddesi üzerine sikismis durumda. Karacasu Deresi Çevre Düzenleme Projesi ve Yahyali Baglanti Yolu Projelerimiz ile bunu üç caddeye çikaracagiz ve ilçe merkezimizdeki trafik yogunlugunu rahatlatacagiz. Otopark projelerimizle de park sorununa çözüm getirecegiz” dedi.

Baskan Soykan Açiklamasi 'Akyazi'nin Trafigini Projelerimizle Rahatlatacagiz'
Akyazi Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki Belediye Baskan Adayi Bilal Soykan Akyazi’nin trafik sorununu rahatlatacak iki proje hakkinda açiklamalarda bulundu. Ilçe merkezinin tek cadde üzerinde kuruldugunu ifade eden Baskan Soykan, “Ilçe merkezimizdeki araç yogunlugu en büyük problemlerimizden bir tanesi haline geldi. Biz bu problemin çözümü için çalismalarimizi hali hazirda sürdürüyoruz. Ada Caddesi üzerinde yogunlasan trafigi Karacasu Deresi Çevre Düzenleme Projesi ve Yahyali Baglanti Yolu Projelerimiz ile 3 caddeye yayacagiz” diye konustu.

Akyazi’nin duble yollardan olusan bir girisi olmadigini ifade eden Baskan Soykan, “ Yillardir konusulan ancak kimsenin cesaret edip gerçeklestiremedigi Yahyali Baglanti Yolu Projemiz ile ilçemize yakisir bir giris yapiyoruz. Kamulastirmasini tamamladigimiz yolun dolgu serim ihalesini de gerçeklestirdik ve dolgu çalismalari da tamamlanmak üzere. 20 metre genislikte 3 kilometre uzunlukta olacak olan yeni giris yolumuzu ilçemize kazandiracagiz. Akyazi’nin adam gibi bir girisi yok söylemini de tarihe gömecegiz” seklinde konustu.

DSI tarafindan Karacasu Deresi Islah Çalismasinin ikinci etabinin yapildigini ifade eden Baskan Soykan, “Girisimlerimiz sonucunda 30 milyon liraya ihale edilen ikinci etap çalismalari ile beton duvar ve islah çalismasi Süt Fabrikasi mevkiine kadar tamamlandi. Simdi Karacasu Deresi Çevre Düzenleme Projemiz ile burayi yeni bir yasam alanina dönüstürecegiz. Etrafinda yürüyüs ve bisiklet yollarinin oldugu yeni bir cadde olacak” ifadelerini kullandi.

Karacasu Deresi Çevre Düzenlemesi ve Yahyali Baglanti Yolu Projeleri’nin ilçenin gelecegi için çok degerli oldugunu ifade eden Bilal Soykan, “Biz her projemizde ilçemizin gelecegini planlayarak hareket ediyoruz. Bu iki projemiz tamamlandiginda hem ilçemize yeni bir giris kazandirmis olacagiz hem de ilçe merkezindeki sikismisligi giderecegiz. Çevredeki yapilasmanin hizlanmasi ve ticari alanlarin artmasiyla bu bölge cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

Ilçe Terminali’nin yeri ile ilgili söylemlere de deginen Baskan Soykan, “Biz attigimiz her adimi, her projemizi düsünerek planlayarak yapiyoruz. Ilçe Terminali’miz Yahyali Baglanti Yolu’nun ve Karacasu Deresi’nin kesisim noktasinda olmasi tesadüf degil. Bu projelerin de tamamlanmasi ile ne kadar dogru bir yere yapildigi bir kez daha anlasilacak. Sig düsüncelerle yapilan elestirilere kulak asmadan ilçemiz için çok çalismaya, Akyazi’mizin gelecegin insa etmeye devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA