Bakan Isikhan Açiklamasi 'Bu Yüzyili Sizlerin De Destegiyle Emegin, Üretimin, Çalismanin Yüzyili Yapacagiz'

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, Konya’da “Türkiye Yüzyilinda Çalisma Hayati Bulusmalari” toplantisina katildi. Bakan Isikhan, “Konya gibi önde gelen sehirlerimizde is dünyamizla sürekli dirsek temasi içerisinde olmayi çok önemsiyoruz. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde bu yüzyili sizlerin de destegiyle emegin, üretimin, çalismanin yüzyili yapacagiz” dedi.

Bakan Isikhan Açiklamasi 'Bu Yüzyili Sizlerin De Destegiyle Emegin, Üretimin, Çalismanin Yüzyili Yapacagiz'
Konya’ya gelen Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, Konya Sanayi Odasi’nda (KSO) düzenlenen “Türkiye Yüzyilinda Çalisma Hayati Bulusmalari” toplantisina katildi.

Burada konusan Bakan Isikhan, Konya’nin Türkiye’nin en büyük sehirlerinden biri olmasinin yani sira, köklü tarihi ve dinamik ekonomisiyle de dikkat çektigini söyledi.

Bakan Isikhan, Konya’nin tarim, sanayi, ticaret ve turizm gibi birçok sektörde ülke ve bölge için önemli bir yere sahip oldugunu belirterek, "Konya, cografi konumu ve ulasim altyapisi sayesinde Türkiye’nin en önemli merkezilerinden biri haline gelmistir. Bu dogrultuda bizler de Konya gibi önde gelen sehirlerimizde; is dünyamizla sürekli dirsek temasi içerisinde olmayi çok önemsiyoruz. Yürüdügümüz her yolu, her daim sizlerle omuz omuza yürümeye gayret ediyoruz. Hamdolsun, attigimiz her adimi vatandaslarimizin rizasini alarak, milletimizle istisare içerisinde gerçeklestirerek bu sözümüzü de yerine getirdik. Getirmeye de devam ediyoruz. Illerimiz özelindeki çalismalarimizin ve genel faaliyetlerimizin sahadan gelen geri dönüslerini aliyor, ihtiyaç ve talepleri yerinde tespit ediyoruz. Her is insanimizi; ayni zamanda yasadigi sehrin ve ilçenin temsilcisi olarak da görüyorum. Bu sebeple görüsleriniz, geri bildirimleriniz, talepleriniz bizler için önemli. Is dünyasiyla bulusmalarimizin temel amaci da budur. Bu geri dönüslerin bakanlik olarak hayata geçirecegimiz proje ve politikalarda önemli bir rol oynadigini özellikle ifade etmek isterim” dedi.



“Bu yüzyili sizlerin de destegiyle emegin, üretimin, çalismanin yüzyili yapacagiz"

Çalisma hayati basta olmak üzere her alanda vatandaslar ile birlikte olduklarini ifade eden Bakan Isikhan, “Halkiyla iç içe olan, kroniklesmis ne kadar sorun varsa bunlari tek tek çözen bir yönetim anlayisiyla yürüyoruz. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde bu yüzyili; sizlerin de destegiyle emegin, üretimin, çalismanin yüzyili yapacagiz. Tabii ülkemizin gücü büyük ölçüde yerel yönetimlerimizin gücünden geliyor. Kalkinma yerelden baslar hakikatine istinaden yerelde ne kadar güçlü olursak genel icraatlarimizin da o derece güçlü olacagina inaniyoruz. Çünkü sunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki; gelisim ve kalkinma yerelden baslar. Bu anlamda partimizin; halka hizmet vizyonu da yerel yönetim tecrübesine dayanmaktadir. Konya; her zaman milli iradenin, demokrasimizin, vatan millet mücadelemizin en sarsilmaz kalelerinden birisi olmustur. Konya’da da yine yaparsa AK Parti yapar, bunu yediden yetmise herkes biliyor, herkes bunun farkindadir. Aziz Konyalilar, aziz milletimiz de bu hakikati, bu güveni ortaya koymaktadir. Konya’nin çok dinamik ve vizyoner hedefleri olan, yaptigi hizmetlerle Konya’ya çag atlatan bir baskani var. Ugur Ibrahim Altay baskanimiz, Konya’yi sosyal politikalar basta olmak üzere bugün getirdigi nokta itibariyle örnek belediyecilik hizmetlerini basariyla yürütüyor. Biz Ugur baskanimizla birlikte Konya’nin tercihini yine gerçek belediyecilikten yana kullanacagina inaniyoruz. 1 Nisan sabahindan itibaren bu sehrin daha güzel günlere uyanacagi bir icraat döneminin, simdiden hepimize hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Toplantida konusan Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, "Is hayatinin, is gücü piyasasinin düzenlenmesiyle ilgili taleplerini yerinde analiz etmek üzere bütün bakanliginiz da burada. Sehrimiz adina çok tesekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, Konya’nin üretimi ile sehir dokusu ve çalisma hayati ile farkli bir sehir oldugunu, bu farkliligi daha önemli noktalara tasimak istediklerini söyledi.



Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay ise, “Bakanliginiz öncesinde ya da bakanliginiz döneminde hangi konu ile ilgili kapinizi çalsak çok yogun bir gayretle sehrimize siz ve bakan yardimcilariniz çok yogun ilgi gösteriyorlar. Ben tüm Konyalilar adina tesekkür ediyorum. Konya üreten bir sehir. Birçok sanayicimiz de aslinda kendisi için üretmekten çok öte bir üretim anlayisiyla sehir için çalisma ve gayret içerisindeler” seklinde konustu.

Konya Sanayi Odasi Baskani Mustafa Büyükegen de, konusmasinda Konya’nin sanayide gösterdigi basarilari anlatarak, çalisma hayatina verdikleri desteklerden dolayi Bakan Isikhan’a tesekkür etti. Konya’nin güçlü bir sanayi sehri oldugunu söyleyen Baskan Büyükegen, küresel ekonomideki tüm dalgali seyre, savaslara ve yüksek enflasyona ragmen sehrin yatirim istahini korudugunu belirtti.

Konya sanayisinin en önemli sorunlarindan birinin de insan kaynagi oldugunu, hatta isletmelerin personel bulamadigi için yatirimlarini erteledigine dikkat çeken Baskan Büyükegen, gençlerin mesleki egitime daha fazla yönlendirilmesi gerektiginin altini çizdi. Büyükegen, meslek lisesini bitiren gençlerin üretim hayatina kazandirilmasi için bazi tesviklerin verilmesi gerektigine isaret ederek, “Meslek lisesi mezunlarinin 6 aylik askerlik sürelerinin kisaltilmasi, bedelli askerlik ücretlerinin belirli oranlarda düsürülmesi, mevcut asgari ücret desteginin yani sira, devlet destekli ilave bir tesvik mekanizmasinin daha hayata geçirilmesi gibi uygulamalari tartismali, mümkünse hayata geçirmeliyiz” ifadelerini kullandi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Prof. Dr. Vedat Isikhan’in katilimi ile gerçeklestirilen “Türkiye Yüzyilinda Çalisma Hayati Bulusmalari” programina Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konya Sanayi Odasi Baskani Mustafa Büyükegen, AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, AK Parti Konya milletvekilleri Selman Özboyaci ve Latif Selvi, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardimcilari Adnan Ertem, Ahmet Aydin, Faruk Özçelik ve Lütfihak Alpkan, Konya Sanayi Odasi Meclis Baskani Memis Kütükcü ve çok sayida sanayici katildi.

Kaynak: İHA