Yozgat'ta Nevruz Bu Yil Salonda Kutlandi

Baharin müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz, Yozgat’ta hava muhalefeti sebebiyle Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Salonu’nda kutlandi.

Yozgat'ta Nevruz Bu Yil Salonda Kutlandi


Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Ögretim Üyesi Gülsah Halici, "Türk Kültüründe Nevruz" konulu konferans verdi.

Nevruz’un Türk dünyasinda ve Anadolu’da yüz yillardir Türk kültürüne özgü özelliklerle kutlandigini söyleyen Halici, “Nevruz milli birligin ve beraberligin saglanmasinda etkili olan kültür degerlerimizin en basinda gelmektedir. Çok genis cografyada, her çesit din, dil, irk ve kültüre sahip uluslar bu bayrami kutlayip devam ettirmektedir” dedi.



Nevruz’un doganin canlanmasi olarak adlandirildigini söyleyen Halici, “Her çagda dogadaki mevsimlerin ve topragin görünüsündeki degisiklikler insanlari oldukça etkilemistir. Tarihin ilk topluluklarindan beri ay, mevsim, yil gibi degisiklikler törenlerle kutlanmistir. Tarihin en eski çaglarindan beri Türkler, baharin gelisini bayram olarak nitelemisle, kistan sonra canlanan doganin sevinçle karsilandigi senlikler düzenlenmistir” seklinde konustu.



Programa, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, daire müdürleri ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA