Ilçenin Kabusu Olmustu, Çaldigi Bin Ürünü 2 Evde Saklamis

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bir yil içerisinde çok sayida ev soyan hirsiz, çaldigi bakir ürünleri Sakarya’nin Geyve ilçesine götürecegi sirada yakalandi. Hirsizin 2 evinde de yapilan aramalarda duvar süsünden saate, bakir ürünlerden oltalara ve gitara kadar bin parça ürün çaldigi ortaya çikti. Hirsiz tutuklandi, vatandaslar ise rahat bir nefes aldi.

Ilçenin Kabusu Olmustu, Çaldigi Bin Ürünü 2 Evde Saklamis
Edinilen bilgiye göre, Mudurnu’da bir yildir araliklarla çesitli hirsizlik olaylari yasandi. Sikayetler üzerine inceleme baslatan Mudurnu Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, hirsizin 31 yasindaki Y.E.S. oldugunu tespit etti. Araliklarla 20 evi soyan, vatandaslarin adeta kabusu olan hirsizin, çaldigi bakir ürünleri Sakarya’nin Geyve ilçesine götürecegi belirlendi. Harekete geçen Mudurnu polisi, Y.E.S. ile esi N.S’yi, Geyve’ye gitme hazirligi yaptiklari sirada gözaltina alindi.

Bin ürün çalmis

Hirsizin, çaldigi ürünleri sakladigi 2 evde de arama yapildi. Evlerden aralarinda duvar süsü, bakir tencereler, eski tabancalar, kullanilmayan telefonlar, olta, gitar, 100 metre uzunlugunda kablo ve hediyelik esyalar gibi birçok parçanin bulundugu bin ürün çikti.

Vatandasin kabusu hirsiz tutuklandi

Ele geçirilen esyalar Mudurnu Ilçe Emniyet Müdürlügüne getirildi ve sahiplerine ulasildi. Yaklasik 20 aileye ifadelerinin ardindan esyalari teslim edildi. Hirsiz ve esi ise emniyette tamamlanan islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Y.E.S. tutuklandi, esi ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

"Evimizin soyuldugunu ve çok sayida esyamizin çalindigini ögrendik"

Bolu merkezde oldugu sirada evine hirsizin girdigini ve çok sayida esyasini çaldigini söyleyen Nevin Ünal, "Evi kontrol ettigimizde evimizin soyuldugunu ve çok sayida esyamizin çalindigini ögrendik. Mudurnu Emniyeti sag olsun, bizi aradilar ve esyalarimizi teshis etmemiz için Mudurnu’ya gelmemizi istediler. Geldik ve esyalarimiza baktik. Bir kismi yoktu, bir kismi vardi. Kalanlari aldik. Bu vesileyle Mudurnu Emniyeti’ne çalismalarindan dolayi çok tesekkür ederiz" dedi.



"Geceleri uyuyamiyorduk"

Y.E.S’nin soydugu bir baska evin sahibi Fatma Nur Tasköprü ise "Evimize girildi ve çok sayida esyamiz çalindi. Esyalarimizin bir kismini alamadik. Bakir esyalarimiz yok ama benim çok özel bir esyam vardi, saatim. Onu buldugum için çok mutluyum. Mudurnu Emniyet Müdürlügünde çalisan polislerimize çok tesekkür ederim. Bizi büyük bir tedirginlikten kurtarmis oldular. Geceleri uyuyamiyorduk. ’Acaba hirsiz gelecek mi? Kimi çagiracagiz?’ diye düsünüyordu" diye konustu.

Kaynak: İHA