IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Ofisini Kuracak Olan Genç Avukat Kardeslerimize 100 Bin TL Destek Verecegiz'

IBB Baskan Adayi Murat Kurum, Üsküdar’da düzenlenen Avukatlar Bulusmasi 1. Bölge Iftar Programi’nda avukatlarla bir araya geldi. Kurum, “Ofisini kuracak olan genç avukat kardeslerimize 100 bin TL destek verecegiz. 39 ilçede açilacak paylasimli ofislerden avukatlarimizda istifade edecekler. IBB olarak adliyeler arasindaki servis hizmetini saglayacagiz” dedi.

IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Ofisini Kuracak Olan Genç Avukat Kardeslerimize 100 Bin TL Destek Verecegiz'
Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, AK Parti Seçim Isleri Baskanligi tarafindan Üsküdar’da düzenlenen Avukatlar Bulusmasi 1. Bölge Iftar Programi’nda avukatlar ile bir araya geldi. Programa Murat Kurum’un yani sira Seçim Islerinden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Ali Ihsan Yavuz Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar Ilçe Baskani Erdem Demir, milletvekilleri ve çok sayida avukat katildi.

Programda ilgiyle karsilanan Kurum vatandaslarla sohbet edip hatira fotografi çektirdi.

“Her bir oy Istanbul’umuzun gelecegini sekillendirecek önemdedir”

Programda konusan IBB Baskan Adayi Kurum, "31 Mart’ta milletimizin önüne bir sandik gelecek. Bütün sehirlerimizde oldugu gibi, Istanbul’umuzda da aziz milletimiz iradesini sandiga yansitacak. Adayligimizin açiklandigi günden bu yana, gece gündüz demeden Istanbul’umuzu karis karis geziyoruz. Bu süre zarfinda nezaket içinde, centilmence bir yaris sürdürmeye özen gösterdik. Kendi hukukumuz çignense de, nice haksizliklara ugrasak da biz hiçbir zaman insan onurunun ve hukukun sinirlarini zorlayan bir tutum içinde olmadik. Ardimizda kalan günleri, demokrasi adabina yarasir, demokrasi kültürüne yarasir bir sekilde geride biraktik. Kalan süreçte de milletimizle bulusmaya, projelerimizi anlatmaya ayni titizlikle, ayni özenle hayallerimizi paylasmaya devam edecegiz. Hepimiz, 31 Mart Yerel Seçimlerinin cumhuriyetimize, demokrasimize, seçme ve seçilme hürriyetine uygun bir sekilde tamamlanmasini arzu ediyoruz. Sizler, 31 Mart’in demokrasi nöbetçilerisiniz. Sizler, hukuki bilgi ve tecrübenizle, seçimlerin en güvenilir sekilde yürütülmesinde kilit bir rol oynayacaksiniz. Adil ve seffaf bir seçim için sahada olacaksiniz ve her vatandasin oyunun sayilmasini saglayacaksiniz. Çünkü her bir oy Istanbul’umuzun gelecegini sekillendirecek önemdedir” dedi.



“Oylarimiza sahip çikmak, Istanbul’a sahip çikmaktir”

Kurum, mevcut IBB yönetimini elestirerek, "Oylarimiza sahip çikmak, Istanbul’a sahip çikmaktir. Bir tek seçmenimizin, tek bir vatandasimizin hakkinin, hukukunun çignenmesine müsaade etmeyecegiz. Geçmiste maalesef birilerinin demokrasi kültürüne yakismayan, demokratik olgunluga yakismayan açiklamalar yaptigina sahit olduk. Daha seçim bitmeden, daha oylarin tamami sayilmadan kameralar karsisina geçtiler, basin açiklamalari yaptilar. Kazandik, diye açiklamalar yaptilar. ‘Laf aramizda kazaniyoruz’ dediler. Manipülasyon için yaptilar ama sonunda kendilerini komik duruma düsürdüler. Demokrasimize gölge düsüren, seçim süreçlerine zarar veren, açiklik ve seffaflik yerine süphe ve algidan beslenen bu tür açiklamalari hukuki islemlerinizle bosa çikaracaksiniz. Istanbullular yalana, manipülasyona, algiya dayanan her girisim, hukukun üstünlügüne, hukukun duvarina, hukukun kalkanina çarptigini gördüler" dedi.



“Ofisini kuracak olan genç avukat kardeslerimize 100 bin TL destek verecegiz”

Avukatlara çesitli müjdeler veren Kurum, "Istanbul su son 5 yilda is bilmez bir yönetimin elinde bir fetret dönemi geçirdi. Her konuda oldugu gibi hukukçu kardeslerimiz de unutuldu. 1 Nisan’dan itibaren hukukçularimizin da yüzü gülecek. Meslege yeni baslayan genç avukat kardeslerimize IBB olarak destek verecegiz. Ofisini kuracak olan genç avukat kardeslerimize 100 bin TL destek verecegiz. 39 ilçede açilacak paylasimli ofislerden avukatlarimizda istifade edecekler. IBB olarak adliyeler arasindaki servis hizmetini saglayacagiz. Tüm sikintilarimiz, dertlerimiz bitecek. Istanbul’un her yeri su bes yilda hepimize dert oldu. Istanbul maalesef bir duraklama dönemine girdi. 2019 seçimleri öncesinde vadettikleri yüzlerce projenin dörtte üçüne hiç baslamamis bir yönetimden bahsediyoruz. Kalan 4’te 1’inde durum ne? Maalesef, projeleri göstermelik bir sekilde baslatip tabelalari diktiklerini ve arkasinda da herhangi bir is yapmadiklarini görüyoruz. Bunun en yakin örnegi de Üsküdar Sahili’dir. 4 yildir oradaki tabelanin üzerine çesitli yazilar yaziyorlar. Bu günlerde o tabelaya tam yol ileri yaziyorlar ama ileri giden bir sey yok. Arkada çalisan yok. Arkada bir kardesimiz sabah gelip çayini demleyip içiyor, aksamda geri gidiyor. Istanbul böyle giderse çamura batacak. Bizim görüp yasadigimiz eski sürece dogru gidiyor. Istanbul’da büyük bir yatirim bütçesi olmasina ragmen ne metroya, ne ulasima ne de deprem dönüsümüne iliskin bir is yapilmadi. Inanin bana, bizim geçen hafta baslattigimiz üç dönüsüm ve üç metro projesinin bütçesinden bile az is yaptilar. Istanbullu hemserilerimizin 2019 öncesi aldiklari hizmetleri de büyük oranda yavaslatarak, Istanbul’da hizmeti ve eser üretimini asagi çektiler” diye konustu.



“Seçim kurulu üyelerinin tam vaktinde görev yerinde olmalari seçimin kaderi üzerinde etkili olacak”

Avukatlara sorumluluklarini ve seçimin önemini anlatan Kurum, “Istanbullular bu isi sandikta mutlaka ve mutlaka bitirecektir. Iste sizin de Istanbullulara karsi büyük sorumluluklariniz var. Halkimiza bunlari tüm dava arkadaslarimizla birlikte, son ana kadar anlatmaliyiz. Yine sizlerin görev yapacaginiz okullardaki çalismalariniz, en az projelerimizin anlatilmasi kadar önemli. Sandik kurulu üyelerinin, seçim kurulu üyelerinin tam vaktinde görev yerinde olmalari seçimin kaderi üzerinde etkili olacak. Lütfen, görev yerlerimizde tam vaktinde, hatta belirlenen vakitten önce orada olalim. Biliyorsunuz, vaktinde orada olmamamiz halinde, hangi partiden olursa olsun, yerinize hemen bir baskasi geliyor. Her okulda bir sorumlu belirleniyor. Okul sorumlulariyla koordineli bir sekilde sürekli denetleme yapacagiz. Oylarin sayim döküm islemleri açik olarak yapilmali, buna da özen göstermeliyiz. Sandik sonuç tutanaklarinin birlestirilmesi asamasinda da teyakkuzda olacagiz” ifadelerine yer verdi.

“Bir oy çok önemlidir”

Programda konusan Üsküdar Belediye Baskani Türkmen, “Istanbul’da bugün 33 binin üzerinde sandik var. 13 bin oyla kaybedilmis bir seçim neredeyse bir sandikta tek oy kaybi demektir. Yani bir oy bile degil, çeyrek oyla kaybettik. Bir oy çok önemlidir. Zaten sandiklar birer birer sayilarak toplam sonuç ortaya çikiyor. Seçim günü üstlendiginiz görev avukatliktan, hukukçuluktan öte bir görevdir. Sandikta bizim sandik kurulu üyelerimiz, müsahitlerimiz var. Emin olun hepsinin gözü sizin üzerinizde olacaktir. Siz onlar için bir hukukçu, avukat ve kanaat önderisiniz” dedi.

Kaynak: İHA