Giresun'da Dünya Ormancilik Günü Ve Orman Haftasi Kutlamalari

Giresun’da Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi etkinlikleri kapsaminda fidan dikme töreni düzenlendi.

Giresun'da Dünya Ormancilik Günü Ve Orman Haftasi Kutlamalari
Ali Haydar Emiroglu Özel Egitim Uygulama Okulu’nda gerçeklesen törene Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, MHP Giresun Milletvekili Ertugrul Gazi Konal, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulukan, Il Milli Egitim Müdürü Ertugrul Tosunoglu, Cumhuriyet Bassavcisi Zeynel Abidin Akkiraz, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yilmaz Can ve çok sayida davetli yer aldi.

Vali Serdengeçti, yaptigi konusmada ormanin insanlik için vazgeçilmez bir kaynak oldugunu belirterek "Ormanin faydalari bitmez tükenmez. Bizim akcigerlerimiz, oksijen depomuz. Temiz suyun kullanimi ile ilgili en önemli memba. Ayni zamanda topragin olusmasini saglayan önemli etkenlerden birisi. Ormanla ilgili olarak ekonomiye, ticarete, sosyal hayata muazzam katkisi olan bir endüstri" dedi.

Ormanin korunmasi gerekliligine vurgu yapan Serdengeçti, ormanlarin sadece dogal dengeyi saglamakla kalmayip ayni zamanda iklim degisikligiyle mücadelede önemli bir rol oynadigini dile getirdi.

Törende, ögrenciler arasinda düzenlenen resim, siir ve kompozisyon yarismalarinda dereceye giren ögrencilere ödüller verildi.

Ardindan okul bahçesinde olusturulan alanda fidan dikimi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA