Mukaddes Emanetler'in Kapilari Açildi

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde Hz. Muhammed’in (S.A.S) evdeki esyalari, ayak izi ve kiliç arkadaslariyla birlikte kiliçlarinin yer aldigi “Mukaddes Emanetler” sergisi, Sakarya Sanat Galerisi’nde kapilarini açti.

Mukaddes Emanetler'in Kapilari Açildi
Sakarya Büyüksehir Belediyesi Ramazan ayi etkinliklerine maneviyati yüksek bir program ile devam etti. Adapazari Aziz Duran Parki’nin içinde bulunan Sakarya Sanat Galerisi’nde, geçmisten günümüze “mukaddes emanetlerin” yer aldigi serginin açilisina vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Hz. Peygamber Muhammed Mustafa’ya (S.A.S) ait özel esyalarin ve Islamiyet’in sembolü olan parçalarin sergilendigi serginin açilisini Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce yapti.

Baskan Yüce, bu kiymetli emanetleri Sakaryalilarla bulusturmanin büyük bir onur oldugunu ifade ederek, “Çok degerli kurumlarimizla görüserek kiymetli peygamberimizin esyalarini teslim aldik. Burada Ramazan’a anlam katan, çok kiymetli bir sergide vatandaslarimiza sunuyoruz. Alemlerin Peygamberi, emirimiz ve sevgilimiz Hz. Muhammed efendimize ait esyalari görmek, böylesine güzel bir ise vesile olmak bizlere onur ve gurur vermistir. Umariz böyle bir peygamberin ve ashabin razi oldugu bir ümmet oluruz” diye konustu.

Vatandaslar, Hz. Muhammed’in kullandigi esyalarin ve evinde bulunan özel parçalari gördügünde duygusal anlar yasadi. Açilan serginin içerisinde Kâbe örtüleri, Sakal-i Serif, Kadem-i Serif’ten, Hücre-i Saadet Örtüsü, Kabir Topragi, kutsal emanetler ve peygamber ile yol arkadaslarinin savasta kullandigi kiliçlari yer aldi. Her Müslüman için çok degerli olan bu parçalar, özel korunma alanlarinin ve isiklarin altinda sergileniyor. Sergi 20-22 Mart tarihleri arasinda tüm Sakaryalilarin ücretsiz katilimina açik olacak. Sergi 12.00-23.00 saatleri arasinda görülebilecek ve cuma günü gecesi kapilarini kapatacak.
Kaynak: İHA