Iranlilar Nevruzu Van'da Kutluyor
Iranli turistler, ülkelerinde 20 Mart’ta baslayan nevruzu Van’daki eglence merkezlerinde doyasiya eglenerek kutluyor.

Nevruzun baharin gelisi ve yeni yilin baslangici olarak kutlandigini ifade eden turistler ise “Bizler de nevruz tatili için Van’a geldik. Van hem bize çok yakin, hem kültürlerimiz birbirine yakin, insanlari çok iyi. Bu nedenle Van’i tercih ediyoruz” dedi.
Van’da eglenmenin yani sira bol bol alisveris yapacaklarini da aktaran Iranli turistler, nevruzun tüm insanlara mutluluk ve huzur getirmesini diledi.
Ruby Clup’ta eglenen Iranli turistler kendileri için hazirlanan haft sin masasini çok sevdiklerini belirterek, “Bizler burada kendimizi evimizde gibi hissettik. Bu haft sin bizim için çok önemli. Her biri ayri bir anlam ifade ediyor. Çok tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandilar.
Nevruzdan önce hazirlanan ve iki hafta boyunca evin bir kösesinde duran "haft sin" sofrasinda ise farsça ‘s’ harfiyle baslayan sebze, elma, sirke, demir para, sarimsak, bugday ve igde bulunuyor.
