Yayin Ihalesini Bein SPORTS Kazandi

Süper Lig ve TFF 1. Lig yayin ihalesini 182 milyon Dolar (218 milyon 400 bin Dolar KDV dahil) karsiliginda beIN SPORTS kazandi. Süper Lig ve 1. Lig maçlari 2026-2027 sezonu sonuna kadar beIN SPORTS’ta yayinlanacak.

Yayin Ihalesini Bein SPORTS Kazandi
Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Türkiye Futbol Federasyonu’nun 29.02.2024 tarihli ve 40 sayili toplantisinda alinan karar uyarinca, 2 Mart 2024 Cumartesi günü saat 13.30’da TFF Levent Istanbul adresine sunulan teklif, Besiktas 6. Noterligi huzurunda açilmis olup; TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayin Haklarinin Devrine Iliskin 3 Ocak 2024 tarihinde TFF’nin internet sitesinde ilan edilen ihale kapsaminda Paket E (tüm yayin haklari) için Krea Içerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.S’nin (BEIN MEDIA GROUP) sezonluk 182 milyon USD (218 milyon 400 bin Dolar KDV dahil) teklif verdigi tespit edilmistir. Yayin Ihale Komisyonu’nca, Krea Içerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.S’nin (BEIN MEDIA GROUP) sezonluk 182 milyon Dolar (218 milyon 400 bin Dolar KDV dahil) teklifi kabul edilerek, ön sözlesme imzalanmistir. 11 Mart 2024 Pazartesi gününe kadar TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayin Haklarinin Devrine iliskin tüm hukuki sürecin tamamlanmasi kararlastirilmistir."

Yousef Al-Obaidly: "Çok gururluyuz"

beIN MEDIA Group CEO’su ve Digiturk CEO’su Yousef Al-Obaidly, ihale sürecinin ardindan yaptigi açiklamada, Digiturk’ün bir 3 sezon daha Süper Lig’in tek yayincisi olmaya devam edecek olmasindan duydugu derin memnuniyeti dile getirdi. Yousef Al-Obaidly, "Trendyol Süper Ligi’nin tek resmi yayincisi olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’nin en büyük spor yatirimcisi Digiturk, yenilikçi ve kaliteli yayincilik anlayisini beIN MEDIA GROUP’un küresel deneyimi ve uzmanligiyla futbolseverlerle bulusturmaya devam edecek. Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig’in tüm yerel ve uluslararasi yayin haklarini en yüksek teklifi vererek kazanmis olmanin büyük mutlulugu içerisindeyiz. Küresel gücümüzü Türkiye’de son 23 yilda edindigimiz engin deneyimle birlestirerek sporseverlere en kaliteli içerigi sunmaya devam edecek ve Türk futbolunun küresel pazardaki konumunu güçlendirmek için çalismalarimizi sürdürecegiz. Bu hedef dogrultusunda basta teknolojiye yaptigimiz yatirimlar olmak üzere son 7 yilda 20 milyar TL yatirim yaparak, sektörde standartlari belirledik ve belirlemeyi sürdürecegiz. Türk futboluna inaniyoruz, onun en büyük yatirimcisi olarak elde edecegi basarilara eslik edecek olmanin heyecanini yasiyoruz. Ilerleyen süreçte Türk futbolunun yükselen bir deger olarak futbol ekosisteminde hak ettigi yerini alacagina inancimiz tam. Üyelerimize sadece spor yayinciligi degil, eglence içeriklerimiz, OTT platformlarimiz ve internet hizmetlerimizle de çok daha fazlasini sunuyor, müsterilerimize eksiksiz bir multimedya deneyimi sagliyoruz. Bu anlasma, beIN MEDIA GROUP’un Türkiye’nin önde gelen spor, eglence ve medya grubu olarak uzun vadeli basarisinin ve devam eden hedeflerinin bir baska kanitidir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA