Sirnak'ta Mevcut Belediye Baskanina Destek Yürüyüsü

Sirnak’ta vatandaslar, mevcut Belediye Baskani Mehmet Yarka için destek yürüyüsü gerçeklestirdi.

Sirnak'ta Mevcut Belediye Baskanina Destek Yürüyüsü
31 Mart yerel seçimlerde AK Parti’den aday gösterilen mevcut Sirnak Belediye Baskani Mehmet Yarka için vatandaslar, destek amaciyla Cumhuriyet Meydani’nda bir araya gelerek Sanat Sokagi’nda bulunan seçim bürosuna kadar mesaleler esliginde yürüdü.

Burada vatandaslara hitap eden belediye baskani Mehmet Yarka, bundan 5 yil önce seçimlerden 3 gün önce yine böyle kalabalik bir grup genç geldigini hatirlatarak, vermis olduklari destekle o zamanda bu isin bittigini söyledigine degindi.Rehavete kapilmadan kapi kapi dolasip çalismaya devam edeceklerini belirten Yarka, kendisine dolusu çiçekler atildigini, çok duygulandigini ifade ederek çiçegi öpüp cebine koyduktan sonra 31 Mart gecesi çikarip kendilerine gösterecegini kaydetti.

"2019 seçimlerinden beri söylüyorum, kadinlarimiz ve gençlerimiz benim için ön plandadir" diyen Yarka, söyle konustu:

"Sizler bana çiçek verdiniz, Allah nasip ederse bu 5 yil içinde Sirnak’i çiçek gibi yapacagim. Bana 5 yil daha devam sansi verildiginde namusum ve serefim üzerine yemin ederim sadece Sirnak’in ve bu gençlerin önünü açmak için çalisacagim. Çünkü bu gençlerimiz birçok sikintilar çekti. Bize reva mi bu? Ama görüyorum son 5 yildir milletin yüzü gülüyor. Millet, ben evimde rahat yatiyorum diyor. Saha çiktigimizda gittigimiz 12 mahallenin tamaminda kadinlarimiz, bacilarimiz, çocuklarimiz gelip bize sariliyorlar. Bu, çalismanin emaresidir."

Geçlere istihdam saglanmasi gerektigini aktaran Yarka, "Sirnak’ta TPAO, hastane, seracilik ve tekstil olmak üzere birçok alanda yatirim müjdesini simdiden veriyorum. Bana bugün göstermis oldugunuz destek bana çok moral verdi. 2019 seçimlerinde galip geldikten sonra sunu dedik ‘bize oy veren vermeyen herkes oy vermistir.’ Bundan sonraki çalismalarimizda böyle olacak” diye konustu.

Kalabalik adina konusma yapan Umut Saltan ise, Sirnak’in gençleri olarak 2019 yilinda hizmet yolunda teslim alinan memleketin 2029 yilina dogru ilerleterek, Mehmet Yarka’ya belediyecilik hizmetindeki rolü ve güveniyle devam ettireceklerini söyledi.

Kaynak: İHA