Kütahya Belediyesinden Çiftçilere Tohum Destegi

Kütahya Belediyesi, 26 mahalledeki üreticilere 30 ton tohum destegi sagladi. Tohum Dagitim Törenine, Emekli Hava Pilot Tuggeneral, 23. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Adana Milletvekili ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyet Baskanligini sürdüren Kürsat Atilgan’da katildi.

Kütahya Belediyesinden Çiftçilere Tohum Destegi
Kütahya Belediyesi, köyden mahalle olan yerlesim yerlerindeki çiftçilere katkisini sürdürüyor. Kütahya Belediyesi, 415 çuval misir bitkisi tohumu, 632 çuval yonca bitkisi tohumu, 242 çuval yulaf bitkisi tohumu ve 185 çuval fig bitkisi tohumu olmak üzere toplam 30 ton tohum destegini Çiftçi Kayit Sistemine (ÇKS) kayitli hemsehrilerine sagladi.

Çiftçilerin yüklerini hafifletmek, sertifikali tohumla üretimin kalitesini biraz daha artirmak amaciyla göreve geldikleri günden beri basladiklari destege devam ettiklerini belirten Baskan Isik, "2021 yilinda 20 ton, 2022 yilinda 25 ton ve simdi de 30 ton. Önümüzdeki yil daha büyük destek verecegiz. Farkli projelerle insallah 9 Mart 2024 tarihinde çiftçilerimizi, üreticilerimizi destekleyecek çok farkli, Türkiye’ye örnek olacak projelerimiz var. Kütahya’da normalde sehirde sayilmasina ragmen tarimsal üretimi devam ettiren siz degerli çiftçilerimizin nasil desteklendigini herkesin takip edecegi çok güzel projelerle insallah sizlerle beraber olacagiz. Bir kez daha hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA