Diyarbakir'da Cami Ögrencilerinden 'Askida Ekmek' Uygulamasi

Diyarbakir’in Baglar Ilçe Müftülügüne bagli cami ögrencilerine, ’Askida Ekmek’ olarak bilinen uygulamayi gerçeklestirerek yardimlasma bilinci asilaniyor.

Diyarbakir'da Cami Ögrencilerinden 'Askida Ekmek' Uygulamasi
Baglar Ilçe Müftülügüne bagli Fatih Camisinde ’Ekmegini paylas kardesinle yakinlas’ projesiyle ögrencilere yardimlasma bilinci asilaniyor. Din Gönüllüsü Muhammed Yetmis’in yardimlasma ve dayanisma bilincinin olusmasi çerçevesinde, ülkemizde ’Askida Ekmek’ sloganiyla bilinen uygulamayi camiye gelen ögrencileriyle birlikte gerçeklestirdi.

Proje çerçevesinde cami cemaati ve esnaftan olusan hayirseverler vasitasiyla ihtiyaç sahibi aileler basta olmak üzere mahalle sakinlerine her hafta cumartesi günü ögrencileriyle beraber ekmekleri ulastiriliyor.

Din Gönüllüsü Muhammed Yetmis, faaliyete geçirdikleri projenin 7’den 70’e herkesin destegiyle büyümesini umut ettigini söyleyerek, "Camiye gelen ögrencilere ve cemaate yardimlasma bilincini asilamak, zengin ile yardima muhtaç olanlar arasinda bir köprü vazifesi görmek, ihtiyaç sahiplerini göz önünde bulundurmak ve her daim ihtiyaç sahiplerine yardim etmeyi benimsetebilmektir. Bu siarla yola çiktigimiz bu projenin, 7’den 70’e herkesin destegiyle büyümesini umut ediyoruz” dedi.

Il Müftüsü Celal Büyük ile Ilçe Müftüsü Mahmut Yildizbas yapilan faaliyetleri yerinde görerek, projeye katkida bulunup bizzat ihtiyaç sahibi ailelere ziyarette bulundu.
Kaynak: İHA