Tokat'ta Faciadan Kil Payi Kurtuldular

Tokat’ta bir vatandas eski Turhal yolunda araciyla ilerledigi sirada yola agaç düstü. O anlar araç kamerasi tarafindan anbean kaydedildi.

Tokat'ta Faciadan Kil Payi Kurtuldular


Tokat’ta eski Turhal yolunda seyahat eden 37 yasindaki Bilal ve kizi Ipek Ergin, Emirseyit Beldesi yakinlarinda beklenmedik bir olayla karsilasti. Ergin kendi araciyla bahçesine dogru ilerlerken bir evin bahçesinin yanindan geçtigi esnada aniden bir agaç yola devrildi. O an kil payiyla faciadan kurtulan Bilal Ergin, yasadigi sokla birlikte ne oldugunu anlamakta güçlük çekti. Olayin gerçegini ögrendiginde ise hayrete düstü. Ev sahipleri tarafindan kesimi yapilan agacin, hiçbir güvenlik önlemi alinmadan kesilmesi sonucu yola devrildigi ortaya çikti. Bilal Ergin, bu duruma tepki göstererek, kesim sirasinda alinmasi gereken önlemlerin ihmal edilmesinden dolayi büyük bir sok yasadi. O anlar, Ergin’in aracinin kamerasi tarafindan anbean kaydedildi. Kayitta, agacin düsme aninda o bölgeden geçen baska bir vatandasin da kil payiyla faciadan kurtuldugu görüldü.



“Ne oldugunu anlayamadik”

Yasadigi olaydan kil payi kurtuldugunu söyleyen Bilal Ergin, “Dün böyle talihsiz bir olay yasadik. Ipek kizimla birlikte bahçemize gidiyorduk. Allah’tan hizimiz yavasti. Bir iki saniye geç kalsaydik belki de agaç üstümüze düsecekti. Oradaki insanlara da bir tepki gösterdik. Fakat pek umursamadilar. Yani böyle bir sey kimsenin basina gelsin istemiyoruz. Bu gibi durumlar için daha tedbirli olunmasi lazim. Orada agaç kesiyorlardi. Agaç yola düstü. O esnada kizim da arabadaydi ve çok korktu. Hiçbir güvenlik önlemi alinmamisti. Yol kapatilmamisti. Jandarmanin muhtemelen bilgisi de yoktu. Bu gibi durumlar için yolun kesilmesi gerekiyor. Fakat böyle bir sey olmamisti. Eski Turhal Yolu Emirseyit’e 2 kilometre kala oldu. Ne oldugunu anlayamadik. Sok olduk, soktaydik. Ben yan taraftan devam ettim. Hatta oradaki insanlara da tepki gösterdim. Insanlarin hayatini tehlikeye attiklarini söyledim. Fakat pek umursamadilar” dedi.

Kaynak: İHA