TAB Gida, 2023 Yili Finansal Sonuçlarini Açikladi

TAB Gida, 2023 yili sonunda 81 sehirde 1615 restorana ulasarak büyümesini sürdürdü. 2023 yilinda sistem genelinde satis hacmini yüzde 106 artisla 25 milyar 136 milyon TL’ye ulastirdi.

TAB Gida, 2023 Yili Finansal Sonuçlarini Açikladi


TAB Gida, 2023 yili finansal sonuçlarini açikladi.

Sirket 2023 yili sonunda operasyonlarini Türkiye, Gürcistan, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde toplam 81 sehre yayarak 183 yeni restoran açti ve 1615 restorana ulasti. 2023’te ortalama 350 milyon müsteriye hizmet vererek 204 milyon siparis aldi. Sirketin net satislari 2023 yili sonunda enflasyona göre düzenlenmis rakamlarla reel olarak yüzde 20 artis göstererek 19 milyar 988 milyon TL’ye ulasti. Düzeltilmis FAVÖK’ü 2023 yilinda, enflasyona göre düzenlenmis rakamlara oranla yüzde 83 artarak 4 milyar 321 milyon TL’ye yükseldi. 2023 yili net kari, enflasyona göre düzenlenmis rakamlara göre, bir önceki yila oranla yüzde 33 artarak 2 milyar 458 milyon TL’ye ulasti. Dijitallesme ve yeni teknoloji yatirimlarinin hizini artiran sirket, müsteri deneyimini üst seviyeye tasiyacak çesitli uygulamalari devreye aldi.

“Sirket olarak halka arz döneminde yatirimcilarimizla paylastigimiz öngörülerin ötesinde bir performans sergilemenin memnuniyetini yasiyoruz”

TAB Gida’nin 2023 yilindaki operasyonel ve finansal basarisinin stratejik hedeflere titizlikle bagli kalmalarinin, finansal dengeyi ve disiplini koruyarak karli büyümeye odaklanmalarinin bir sonucu oldugunu dile getiren TAB Gida Co-CEO’su Özgür Çetinkaya sözlerini söyle sürdürdü: “Geçtigimiz yil Türkiye’nin hizli servis restoran sektöründeki lider konumumuzu daha da güçlendirdik. 2023 yilinda hem dijitallesmeye hem de yeni restoran açilislari ve restoran yenilemelerine 1,5 milyar TL’ye yakin yatirim yaptik. Sistemimize 183 yeni restoran ekleyerek 1615 restorana ulastik. Restoranlarimizin 928’ini TAB Gida olarak kendimiz, 687’sini ise franchise girisimcilerimiz ile birlikte yönetiyoruz. Franchise operasyonlarimiz dahil 22 bini askin çalisana istihdam sagliyoruz. Kadin çalisan sayisinda Türkiye’nin lider sirketleri arasindayiz. Her gün birlikte daha da güçlenerek büyümeye devam ediyoruz. Enflasyona göre düzenlenmis gelirlerimiz, geçen yila kiyasla yüzde 20 reel artisla 19 milyar 988 milyon TL’ye ulasti. Disiplinli finansal ve operasyonel yönetim ile kar odakli stratejilerimiz sayesinde, enflasyona göre düzenlenmis düzeltilmis FAVÖK’ümüzü yüzde 83 artirarak 4 milyar 321 milyon TL’ye yükselttik. Bu dikkat çekici finansal performansimiz neticesinde, net karimizi reel olarak yüzde 33 arttirarak 2 milyar 458 milyon TL’ye çikardik. Karliligimizdaki artisin arkasindaki en önemli güç, ekosistem sirketlerimizle olusturdugumuz sinerjidir. Bu sayede, sektörde benzeri olmayan çevik tedarik zincirimizle ölçek ekonomisine erisim sagliyoruz ve birim maliyetlerimizi düsürebiliyoruz. Operasyonel ve finansal karliligimiz sonucu olarak franchise taleplerinde artis görmek bizi son derece memnun ediyor ve büyümemizi hizlandiriyor.”

“Dijitallesme ve yeni teknolojilere yatirimlarimizi artiracagiz”

2023 yilinda dijitallesmeye ve yeni teknolojilere yaptiklari yatirimlari daha da hizlandirdiklarini ve dijitallesme konusunda kaydettikleri ilerlemenin de büyümede önemli katkisi oldugunu ifade eden Özgür Çetinkaya, “2023 yilinda dijitallesme yatirimlarimizin bir parçasi olarak restoranlarimizda self-servis kiosklari devreye almaya basladik. Bu kiosklar, müsteri siparis sürecini basitlestirerek bekleme sürelerini azaltti ve müsteri deneyimini zirveye tasidi. Yil boyunca gerçeklestirdigimiz pazarlama faaliyetleriyle müsterilerimizin markalarimiza olan bagliligini pekistirdik ve mevsimsel kampanyalarimiz araciligiyla yenilikçi ürünlerimizi müsterilerimizle bulusturduk. Ekip olarak sergiledigimiz çevik performans sayesinde, müsterilerimize üstün hizmet sunmanin yani sira, stratejik büyüme ve karlilik konusundaki yatirimcilarimiza verdigimiz taahhütleri de yerine getirdik. 2023’te aldigimiz kararlar ve hayata geçirdigimiz stratejiler, 2024 hedeflerimize ulasmamiz için saglam bir zemin olusturdu. Dinamik pazar kosullarina hizla uyum saglama ve sürekli yenilikçilik yolundaki kararliligimizi, teknoloji ve dijitallesme alanindaki yatirimlarimizla birlestirerek sektördeki liderligimizi sürdürecegiz” dedi.

Kaynak: İHA