Sokaklarda Saldirgan Köpek Kalmayacak

Düzce Belediyesi, basibos ve saldirgan sokak köpekleri ile ilgili sorunu kökünden çözmek üzere harekete geçti. Ilçelerde kurulacak ilkyardim merkezlerinde köpeklerin kisirlastirma ve tedavi islemleri yapilarak, saldirganliklari ve üremeleri kontrol altina alinacak.

Sokaklarda Saldirgan Köpek Kalmayacak
Düzce Belediyesi, ülke genelinde bir sorun haline gelen basibos ve saldirgan sokak köpekleri konusunda Türkiye’ye örnek olabilecek bir çalismaya imza atiyor. Düzce Belediyesi öncülügünde, Il Özel Idaresi ve ilçe belediyeleri isbirliginde, Tarim ve Orman Il Müdürlügünün yani sira hayvanseverlerin de destekleriyle izlenecek bir yol haritasi olusturulurken, il genelinde sorunun çözülmesi hedefleniyor.

Yürütülecek süreç, Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan ilçelerde belirlenecek alanlarda ilkyardim merkezleri olusturulacak. Il Özel Idaresi tarafindan merkezin ihtiyaci olan ekipmanlar alinacak. Ayrica veteriner hekim ve veteriner teknikerlerinin sayisi artirilacak. Bu merkezlerde basibos ve saldirgan sokak köpekleri toplanarak kisirlastirma ve tedavi islemleri yapilacak. Böylece hem saldirganliklari azaltilacak hem de üremeleri kontrol altina alinmis olacak.

“Bu sorunu kökünden çözüyoruz”

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, konuyla ilgili olarak “2019 yilinda Türkiye’nin en modern hayvan barinagini Düzce’de kurmus ve faaliyete geçirmistik. Simdi de sokaklarda basibos ve saldirgan köpek birakmamak için Türkiye’ye örnek olabilecek yeni bir çözüm ürettik. Düzce Belediyesi öncülügünde, bütün ilçe ve belde belediyeleri, Il Özel Idaresi, Tarim ve Orman Il Müdürlügü ile hayvanseverlerden olusan üçlü mekanizma tesis ettik. Bu mekanizma ile sokakta saldirgan köpek kalmayacak. Bu mekanizmanin özü kisirlastirmayla hayvan sayisindaki artisin kontrol altina alinmasi, sokak hayvaninin saldirganliginin rehabilite edilmesidir. Bu amaçla ilçelerde kisirlastirma merkezleri kuruyoruz. Düzce Belediyesi’nin hayvan konukevi kisirlastirma kapasitesini artiriyoruz ve bu sorunu kökünden çözüyoruz. Düzce’mize hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA