'Patates Diyari'nda Çiftçiler Ekim Mesaisinde

"Patates diyari" olarak bilinen Bolu’da üreticiler patates ekimine basladi. Geçtigimiz yillarda patates ekmeyi birakarak dane misira yönelen ancak bu yil yeniden patates ekmeye baslayan çiftçiler sezondan umutlu.

'Patates Diyari'nda Çiftçiler Ekim Mesaisinde
Patates denilince akla ilk gelen sehirlerden biri olan Bolu’da patates ekimi basladi.

Üreticilerin mart ayinin son günlerinde ve nisan ayinin ilk günlerinde patatesi toprakla bulusturmaya basladigi günlerde üreticiler yeni sezondan umutlu. Geçtigimiz yillarda patates ekmeyi birakarak dane misir üreten çiftçiler, bu yil tekrardan patates ekmeye yöneldi. Kent genelinde patates tarlalarinin da çogaldigi görüldü.



"Dane misirdan zarar edince patatese geri döndük"

2 yildir dane misirdan zarar ettigini ve patates ekmeye karar verdigini ifade eden Ahmet Sarialan, "Bu sene 30 dönüm patates ekecegim. Önceki seneler daha fazla patates ekiyorduk. 2 yildir patates ekmeyip dane misira yönelmistik. Dane misirdan zarar edince patatese geri döndük. Dane misirdan vazgeçtik. Para kazanamadik. Patatese geri dönüs yaptik ama tohumu çok pahali. Ayni tohumu tekrar ekemiyorsun. Mecburen disaridan alman gerekiyor. Maliyetler yüksek ama bu yil kaç paraya satacagimizi bilmiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA