Otobüste Rahatsizlanan Yolcuyu Soför Hastaneye Yetistirdi

Mugla’nin Mentese ilçesinde sehir içi toplu tasima otobüsünde rahatsizlanan vatandas, otobüs soförü ve yolcularin yardimi ile hastaneye yetistirildi.

Otobüste Rahatsizlanan Yolcuyu Soför Hastaneye Yetistirdi
Olay Mentese ilçesinde meydana geldi. Kötekli-Yeniköy seferini yapan Mustafa Kemal Korkmaz yönetimindeki 48 AHY 303 plakali Mugla Büyüksehir Belediyesi toplu tasima otobüsü, seyir halinde iken araçta bulunan bir vatandas rahatsizlandi. Otobüs soförü güzergah degistirerek rahatsizlanan vatandasi Mentese Devlet Hastanesi acil servisine getirdi.

Halk otobüsü soförü Mustafa Kemal Korkmaz yasadigi olayi anlatti. Korkmaz, "Ben Yeniköy-Kötekli hattinda çalisken duraga geldigim esnada vatandasin bayildigini gördüm. O esnada duraga yanasip hemen kapilari açip vatandasin hava almasini sagladim. Ben yolcumuzun yanina geldigim esnada ambulansi aradiniz’ mi diye sordugumda bana yolcular ’Soför bey siz arayin’ dediler. Tam o esnada ben ararken amcamizin birisi ’Soför bey ambulans gecikebilir buradan hastaneye yetistirebilirsen beraber hastaneye gidelim’ dedi.

O esnada yolcularimiz ile birlikte güzergahimi degistirip Mentese Devlet Hastanesi Acil Servisine hastamizi götürdük ve oradaki gerekli personele teslim ettik. Ben olay aninda yerde bayilip gördügümüz zaman vatandasimizi bir an böyle elim ayagim bosaldi. O anda o vatandasimiza çok üzüldüm hemen ne yapabiliriz, nasil bir sey yapabiliriz diye düsündüm. O esnada zaten sagolsunlar yolcularimiz ile birlikte karar verip Hastaneye acil servisine yetistirdik. Zaten benim gibi bütün soför arkadaslarim da bunu yapardi" dedi.

Kaynak: İHA