Ögretmenin Ögrencisinin Agzini Kapatarak Çenesini Sikmasi Ögretmen Anneyi Isyan Ettirdi

Antalya’da özel bir okulda görevli sinif ögretmeninin sinifta sosyal medyaya video çekerken konusmak isteyen ögrencisinin agzini kapatarak çenesini siktigi iddia edildi. Ögrencinin “Çenem aciyor’’ demesi üzerine Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni anne Merve Durmaz harekete geçti. Okul yönetiminin olayin üzerine gitmedigini belirten anne, ögretmen hakkinda suç duyurusunda bulunup sikayetçi oldu.

Ögretmenin Ögrencisinin Agzini Kapatarak Çenesini Sikmasi Ögretmen Anneyi Isyan Ettirdi
Olay, 14 Mart günü Muratpasa ilçesi Çalli bölgesinde yer alan bir özel okulda meydana geldi. Birinci sinif ögrencisi A.D. (7), sabah siniftan içeri girdigi sirada arkadaslari sinifin kapisini üzerine kapatti. Bir süre sonra A.D., kendi imkanlari ile kapiyi ittirerek açti. A.D, yasadigi bu durumu derste ögretmenine anlatmak istedi. Iddiaya göre sinif ögretmeni A.G., o sirada video çektigi için videoda sesi çikmamasi için A.D.’nin agzini kapatarak çenesini sikti. A.D.’nin aksam evde “Çenem aciyor’’ demesi üzerine ögretmen anne Merve Durmaz harekete geçti. Çocugu ile birlikte Il Emniyet Müdürlügü Çocuk Sube’ye giden anne, ögretmenden sikayetçi oldu.

“’Elmacik kemiklerim ve dislerim acidi’ dedi”

Oglunun yasadigi siddet olayini detaylariyla anlatan Durmaz, “Benim çocugum her zaman uyumadan önce gün içerisinde yasadiklarini anlatir. Bana dedi ki ‘Annecigim seninle üzücü bir olay hakkinda konusalim mi?’ O an anladim, farkli bir sey var. Anlatmasini istedim. Anne ‘Ikindi yemegi öncesi ögretmenim sinif videosu çekiyordu. Instagram videosunu böldügüm için eliyle agzimi kapatti. Elmacik kemiklerimi sikti. Elmacik kemiklerim ve dislerim acidi’ dedi.

Söyledigi seyden sonra ben yikildim. Çocuguma eliyle sus isareti yapsa zaten susardi. Ardindan ben rehberlik ögretmenine çok düzgün bir dille bu olayin yasandigini mesaj yoluyla bildirdim. Müdür yardimcisini aradim. Bana ‘Ögretmenimizden hiç sikayet almadik, herkes çok memnun’ dedi.

Buna karsilik ben de ilk sikayetçi olanin ben oldugumu söyledim” dedi.



“Her sey yok sayildi”

Okul yönetimini olayin üzerine gitmedigi için elestiren Durmaz, ”Sabah okula gittigimde olayin hiç konusulmadigini gördüm. Ögretmenle daha görüsmemisler. Nasil görüsmezler? Görüsmek zorundayiz. Rehberlik bölümü benimle tutanak tutmaliydi. Yasananlar beyan altina alinmalidir. Her sey yok sayildi. Onun için zaten ilk basta çok endiselendim. Ilçe Milli Egitim Müdürlügüne iletilmesi gereken bilgi yazisi dahi gönderilmemis. Ben gerekeni yapmak zorunda kaldim. Polise giderek sikayette bulunduk. Olay yok sayilmaya, kapatilmaya çalisilmasi beni endise ettiren taraf oldu” sözlerine yer verdi.

“Okul yönetimi bana istersem çocugumun kaydini alabilecegimi söyledi”

Okulun egitiminden memnun oldugunu belirten Durmaz, “Kasadaki bir tane çürük elma digerlerine baglamaz. Ben okuldan çok memnunum. Yasananlarin ardindan genel müdürlükten de arandim. Gereken süreci baslatacaklarini söylediler. Kendilerine güveniyorum. Okul yönetimi bana istersem çocugumun kaydini alabilecegimi söylediler. Ben de bunu reddettim. Ben diger çocuklar adina endiseliyim. Ve onlarin hakkini da sonuna kadar savunacagim. Asla sikayetimi geri çekmiyorum” diye konustu.



“Video çekecek zamani nereden bulabiliyorsunuz”

Son zamanlarda ögretmenler tarafindan sosyal medyada paylasmak üzere siniflarda videodalar çekilmesi hakkinda da konusan Durmaz, “Biz isimizi yapariz. Ben sinifta su içemedigimi fark ediyorum. Bazen sahsi ihtiyaçlarimi teneffüsle bile karsilayamiyorum. Bizim vazifemiz sinifta durup isimizi yapmaktir. Vazifemiz geregi teneffüste bile ben sorumluyum o siniftan. Benim artik gözlerim ögrenci takip etmekten sasiya dönmüsken bu kadar yani video çekecek zamani nereden bulabiliyorsunuz? Ben çok merak ediyorum” diyerek tepki gösterdi.
Kaynak: İHA