Meyve Bahçelerinde Artik Bungalov Yetisiyor, Ne Denetim Var Ne Estetik

Para kazanma hirsi, belediyenin denetim yapmamasi, eskiden tarimla anilan Sapanca’yi adeta mahvetti. Meyvesi ile ünlü ilçede artik tarlalardan bungalov yetisiyor. Agaçlarin yok edildigi Sapanca beton yiginina dönmüs durumda.

Meyve Bahçelerinde Artik Bungalov Yetisiyor, Ne Denetim Var Ne Estetik
Geçmiste dogasi ile Türkiye’nin en güzel bölgelerinden olan Sapanca, eski güzelligini mumla ariyor. Sosyal medyanin da gelismesiyle daha da bilinir hale gelen Sapanca bir zamanlar meyvesi ile Türkiye’nin en önemli ilçeleri arasindaydi. Istanbul ve Ankara basta olmak üzere büyüksehirlere yakinligiyla her yil çok sayida yerli ve yabanci tatilciyi agirlayan Sapanca beton yiginina dönmüs durumda.

Denetim yok, para kazanma hirsi var

Zamanin meyve bahçeleriyle ünlenen ilçede simdilerde ise bilinçsizce yapilan bungalovlar, bazi sikintilari da beraberinde getirdi. Agaçlarin yok edilerek bungalova dönüstügü ve bungalov dolandiriciliginin da arttigi ilçede, bölge halki Sapanca Belediyesi’nin bu duruma bir an evvel önlem almasini istiyor. Para kazanma hirsi, Sapanca Belediyesi’nin hiç bir önlem almamasi dogasi ile dikkat çeken ilçeyi adeta bungalov mezarligina çevirdi.

"Eskiden buradan 12 kamyon meyve yüklenirdi"

Ilçede yasayip arsasi, tarlasi olan, sehir disinda yasayip Sapanca’dan arsa alan çok sayida kisi para kazanma hirsi ugruna adeta ilçenin güzelligine kursun sikiyor. Agaçlar tek tek kesilirken, ormanlarin içine bile bungalovlar yapiliyor. Bungalovlarin hemen hemen her yerde yapildigini anlatan 67 yasindaki ilçe sakini Ahmet Memi, “Eskiden Sapanca’nin nüfusu azdi. Her taraf agaçlarla dolu ve Sapanca, sehrin meyve merkeziydi. Eskiden buradan 12 kamyon meyve yüklenirdi hatta bir kamyon 600 kasa meyve alirdi" dedi.



"Ne ormanin güzelligi ne de ilçenin güzelligi kaldi"

O halden bu hale geldiklerini ifade eden Memi, "Bundan sonra istikbali hiç yok, imar falan verilmemesi lazim. Bungalovlarda herkesin bir geliri var ama bunlarda kontrol kaçti. Yabancilara satildi, kiraya verildi bu sekilde olmamaliydi. Sapanca’nin kendi insani faydalansaydi kabulümdü ama geliyor adam 20 tane yapiyor, tel örgüsünü çekiyor. Geliri var, para kazaniyor ama görüntüyü de bozmamasi lazim bakiyoruz her taraf doldu, geceleri isil isil oluyor. Ne ormanin güzelligi ne de ilçenin güzelligi kaldi. Tamam yapacaksan da çeki düzen vereceksin böyle olmamasi lazim” diye konustu.

Kaynak: İHA