MATSO Baskani Güngör Açiklamasi 'Sektörde Egitim Almis Kisiler Kaliteyi Artiriyor'

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odasi (MATSO) Baskani Seydi Tahsin Güngör, üyelere yönelik çok sayida egitim düzenlediklerini belirterek, “Sektörlerde egitim almis ve nitelik kazandirilmis bireyler tarafindan islerin yürütülmesi kaliteyi artiriyor” dedi.

MATSO Baskani Güngör Açiklamasi 'Sektörde Egitim Almis Kisiler Kaliteyi Artiriyor'
MATSO üyeleri ve çalisanlarinin ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelisimine katki saglayarak, ticari hayatin gerektirdigi özelliklerle donatilmasi için egitim, toplanti ve seminer düzenliyor. MATSO tarafindan düzenlenen egitim, seminer, toplantilara çok sayida üye katiliyor.

MATSO Baskani Seydi Tahsin Güngör, oda üyelerinin kurumsal ve kisisel gelisimine katki saglamayi hedeflediklerini belirterek görev süresince 50’yi askin egitim, toplanti ve seminer programi düzenlediklerini söyledi.



Güngör, “Göreve geldigimizden itibaren 50’yi askin mesleki ve sosyo-ekonomik içerikli faaliyetler ile üyelerimizi bir araya toplayip yerel ekonomik kalkinmanin anahtari olan egitimi merkezimize alarak hareket ettik. Sürdürülebilirlik anlayisi içinde egitim-ögretim, arastirma ve toplumsal faaliyetlerin içerigini ve kalitesini sürekli iyilestirmeyi temel alip; katilimcilarimizin sorgulayarak, arastirarak ögrenmesinin tesvik edildigi bir egitim ortami olusturmaktayiz. Kaliteli bir egitim ortami; toplumsal isleyis mekanizmalarinin dengede ilerlemesinin en temel ölçütüdür. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dedigi gibi “Egitimdir ki bir milleti ya hür, bagimsiz, sanli, yüksek bir topluluk halinde yasatir; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” ifadelerine yer verdi.

"Yerel ekonomik kalkinmada öncü"

Sektörlerde egitim almis ve nitelik kazandirilmis bireyler tarafindan islerin yürütülmesinin kaliteyi artirdigina vurgu yapan Baskan Güngör sunlari söyledi:

Ülke genelinde kalkinma sürecini basariya ulastiran önemli kilit tasi yerel kalkinmadir. Ulusal kalkinmanin gerçeklestirilmesinde temel faktör olan yerel kalkinma; yerel kaynaklari daha etkin ve verimli bir sekilde kullanilmasindan hareketle, yerelde yer alan paydaslarin koordineli bir sekilde çalismasi önem arz etmektedir. Unutmamaliyiz ki yerel halkin kalkinma politikalarina katilimini saglayan önemli araç sanayi ve ticaret odalaridir. Kentimizde önemli bir aktör olarak hizmet eden odamiz; insanlarin yasam kalitesini ve firmalarin gelisimini, siyaset, kültür ve ekonomi temelinde dönüsümü ifade eden yerel ekonomik kalkinmanin gerçeklestirilmesinde büyük bir rol oynamaktadir."

"Güçlü bir Manavgat"

MATSO olarak üyelere yönelik düzenledikleri egitimlerle; kentin yerel ekonomik kalkinmasina katki sagladiklarina vurgu yapan Baskan Güngör, "Kent ekonomisinin çesitlenerek güçlenmesi için çaba gösteriyor, çalismalar yürütüyoruz. Kentimizin ekonomik olarak kalkinmasini artirabilmek için üyelerimizden gelen taleplerin isiginda daha çok egitim ortami hazirlayip; ekonomisi çesitlenmis, yasam kalitesi yükselmis, güçlü bir ’Manavgat’ için var gücümüzle çalisacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA