Matematik Yarismasi'nda Basak Koleji Ögrencisi, Aydin Ikincisi Oldu

Aydin Özel Basak Koleji 4’üncü sinif ögrencisi Rüzgar Yildizci ’Dünya PI Günü Matematik Yarismasi’nda Aydin 2’ncisi oldu.

Matematik Yarismasi'nda Basak Koleji Ögrencisi, Aydin Ikincisi Oldu


Aydin’daki resmi ve özel ilkokul 4.sinif ögrencilerinin katilimiyla düzenlenen ’Dünya PI Günü Matematik Yarismasi’nda Aydin Özel Basak Koleji takimi puana göre en yüksek ortalamaya ulasan okullar arasinda yer alirken, 4’üncü sinif ögrencisi Rüzgar Yildizci Aydin 2’ncisi oldu.

Okul Müdürü Süleyman Çokay, 32 okulun katilim sagladigi Adnan Menderes Anadolu IHL ’PI Günü Matematik Yarismasi’nda kazanilan bireysel ve toplu basari ile ilgili açiklamalarda bulundu. Yildizci’yi tebrik eden Çokay, “Basak Koleji’nde matematiksel yetkinlikler günlük hayatta karsilasilan bir dizi problemi çözmek için matematiksel düsünme tarzini gelistiren uygulamalari içermektedir. Derslerde saglam bir aritmetik becerisi üzerine insa edilen süreç, faaliyet ve bilgiye vurgu yapmaktadir. Matematiksel yetkinlik, mantiksal ve uzamsal düsünme ile sunmanin bir arada olmasiyla kazanilir" dedi.



Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Sabri Acar, Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürü Hakan Özcan’in katildigi törenle ögrenciler ödüllerini aldi.
Kaynak: İHA