Kaymakam Odabas, Sehit Aileleri Ve Gazilerle Iftar Yemeginde Bir Araya Geldi

Balikesir’in Edremit ilçesinde 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’nci Yil Dönümü dolayisiyla Edremit Kaymakamligi tarafindan sehit yakinlari ve gaziler onuruna iftar yemegi düzenlendi. Akçay Askeri Kampta düzenlenen iftar yemegine Edremit Kaymakami Ahmet Odabas, daire amirleri, sehit aileleri ve gaziler katildi.

Kaymakam Odabas, Sehit Aileleri Ve Gazilerle Iftar Yemeginde Bir Araya Geldi
Sehit aileleri ve gaziler ile yakindan ilgilenen Kaymakam Odabas, günün anlam ve önemine iliskin yaptigi konusmada; “Türk tarihinin dönüm noktalarindan biri olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109 yildönümünde sizlerle beraber olmaktan gurur duymaktayiz. Bugün, Türk savas tarihinin altin harflerle yazildigi Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yildönümü. 18 Mart 1915’te ’Çanakkale geçilmez’ destanini yazan bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdigi sanli mücadelenin gurur günü. Bugün, tarihi boyunca bagimsizlik ve vatan sevgisi ugruna ölmeyi göze alan bir milletin, sarsilmaz inanç ve kararliligiyla sergiledigi, milli mücadelenin gidisatini degistirdigi gündür. Sanli ecdadimiz tarafindan millet olma bilincinin tohumlari atilarak, Kurtulus Savasi’nin kazanilmasi ve Cumhuriyet’in kurulmasina zemin hazirlayan bu destanla, bu topraklar bize vatan olmustur. Sehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizlere, devlete, millete evlatlarimizin emanetidir. Devletimiz de her zaman onlarin yanindadir.

Bu duygu ve düsüncelerle Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yildönümü ve 18 Mart Sehitleri Anma Günü nedeniyle basta ulusumuzun kurtaricisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarimizi ve vatanini canindan aziz bilen tüm sehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi sükranla aniyor; sevgi ve saygilarimi sunuyorum” dedi.

Kaymakam Odabas’in konusmasinin akabinde Ilçe Müftülügü tarafindan sehitlerimiz için dua edilmesinin akabinde düzenlenen yemek son buldu.
Kaynak: İHA