Gazeteci Ve Yazar Ali Sirmen Son Yolculuguna Ugurlandi

Istanbul’da hayatini kaybeden gazeteci ve yazar Ali Sirmen, Zincirlikuyu Mezarligi’nda düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuguna ugurlandi.

Gazeteci Ve Yazar Ali Sirmen Son Yolculuguna Ugurlandi
Gazeteci ve yazar Ali Sirmen, 17 Mart Pazar günü 84 yasinda yasamini yitirmisti. Hayati kaybeden gazeteci Sirmen’in ögle namazina müteakip Zincirlikuyu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine, gazeteci Ali Sirmen’in ailesi, yakinlari, is ve sanat dünyasindan çok sayida kisi katildi.

Sirmen cenaze namazinin kilinmasinin ardindan Zincirlikuyu Mezarligi’nda topraga verildi.



“Kaybimizdan dolayi çok üzüntülüyüz”

Cenaze töreninde konusan Galatasaray Spor Kulübü Baskani Dursun Özbek, “Ali abi, Galatasaray için çok önemli birisiydi. Galatasaray’a çok uzun süre hizmet etmisti. Çok önemli bir Galatasarayliydi. Kaybimizdan dolayi çok üzüntülüyüz. Degerli ailesine sabirlar diliyorum. Kendisine de Allah’tan rahmet diliyorum. Hem Türkiye, hem Türk basini hem de Galatasaray için yeri doldurulamayacak kadar önemli birisiydi. Isiklar içinde uyusun. Eksikligini her zaman hissedecegiz” dedi.



“Türkiye için büyük bir kayip”

Türkiye için büyük bir kayip oldugunu söyleyen Eski Genelkurmay Baskani Ilker Basbug, “Ali Sirmen ile yakin yaslardaydik. Bizim jenerasyon Cumhuriyet’in ilk yetistirdigi dönemdi. Türkiye için büyük bir kayip. Çok geç tanistik keske önceden tanisma sansimiz olsaydi. Son dönemlerde birkaç defa bir araya geldik. O kisa beraberlikler bile onun ne kadar derin oldugunu gösteriyor. Bir kere yelpazesi çok genisti. Dis politikadan spora, sanata her alanda kendini çok iyi yetistirmis bir isimdi. Her seyden evvel çok büyük bir insandi. Ali Sirmen’i daha kisa özetlemek gerekirse o cumhuriyet asigiydi. Büyük bir kayip, tekrar herkese bassagligi diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA