Çifçi Açiklamasi 'Yerel Yönetimler; Sivil Toplum Örgütlerini Görevlendirmeli, Projelerinin Içerisine Dahil Etmeli'

Yesilay Kayseri Sube Baskani Mehmet Çifçi, yaklasan yerel seçimler öncesinde belediye baskan adaylarina seslenerek, "Yerel yönetimler; sivil toplum örgütlerini görevlendirmeli, projelerinin içerisine dahil etmeli” dedi.

Çifçi Açiklamasi 'Yerel Yönetimler; Sivil Toplum Örgütlerini Görevlendirmeli, Projelerinin Içerisine Dahil Etmeli'
Yesilay Kayseri Sube Baskani Mehmet Çifçi, sivil toplum kuruluslarinin bagimsiz kurumlar oldugunu söyleyerek; "Önümüz yerel seçim. Bizler bagimsiz kurumlariz. Ancak özellikle yerel seçimde belediyelerimizin sivil toplum örgütleri ile alakali projelerinin çok önemli oldugu kanaatindeyim. Çünkü biz direkt toplumun içerisindeyiz. Yerel sorumlularda direkt topluma hizmet ediyor. Her bir sivil toplum örgütümüzün, kamu yararina çalisanlar, yardimlasma dernekleri, dayanisma dernekleri, hepsi topluma bir fayda saglamak için oradalar. Bunlarin dogru çalistirilmasi, dogru yönlendirilmesi için belediyelerin bu kurumlarla olan isbirlikleri ve yapacagi çalismalar çok önemli. Vatandaslarimizin da açikçasi tabi ki sehrimizin huzuru, refahi için çalismalar planlayan adaylar var" dedi.

Çifçi; "Ancak özellikle toplumsal noktada yapilan projeleri göz ardi etmemelerini öneriyorum. Bir sivil toplum kurulusu, belediyeden subesine sadece bir bilgisayar talep eden bir kurum olmamali. Subesine sadece bir masa, sandalye talep eden bir kurum olmamali. Yerel yönetimlerde sivil toplum örgütlerini görevlendirmeli, projelerinin içerisine dahil etmeli. Örnegin yapilan bir projede Yesilay’in bir görevi olmali. Bir sosyal tesis kuruluyorsa orada Yesilay’a bir görev verilmeli. Kizilay’a bir sorumluluk verilmeli. Her sivil toplum kurulusunun bu projelerin içerisinde yer almasi lazim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA