Büyüksehir Zabitadan Tüketici Haftasina Özel Resim Yarismasi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Zabita Daire Baskanligi tarafindan 15-21 Mart Tüketici Haftasi dolayisiyla düzenlenen resim yarismasinin kazananlari belli oldu.

Büyüksehir Zabitadan Tüketici Haftasina Özel Resim Yarismasi
Resim sanatina ilgi duyan Gaziantep’teki lise ögrencileri “Bilinçli Tüketici” temali resim yarismasiyla hünerlerini sergiledi. Derece alan ilk bes isme 25 Aralik Kahramanlik Panoramasi ve Müzesi’nde ödülleri verildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Dr. Atiye Güner, Gaziantep Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Gaziantep Ticaret Il Müdürü Ahmet Açikgöz, Zabita Daire Baskanligi Tüketici Haklari ve Kültür Turizm Müdürü Ahmet Ince ve Gaziantep Tüketici Haklari Dernegi Baskani Bülent Yilmaz’in jüri üyeligini yaptigi yarismada kazanan ilk 5 isim açiklandi.

Ilk 5’e giren isimlere ödülleri verildi

Bu kapsamda yarismanin birincisi Aysel Ibrahim Akinal Güzel Sanatlar Lisesi’nden Hümeyra Ölçek olurken, Ölçek’i, yine ayni lisede ögrenim gören Neslihan Beyza Akgül, Gaziantep Kolej Vakfi Fen Lisesi’nden Berrak Bilecen, Sahinbey Sosyal Bilimler Lisesi’nden Tuana Gülsen Demir ve Gülsen Batar Anadolu Lisesi’nden Nazli Türker izledi.

Eserleriyle ilk bese girmeyi basaran birinci isme dizüstü bilgisayar, ikinciye tablet, 3’üncüye akilli telefon, 4’üncüye akilli saat 5’inciye ise bluetooth kulaklik hediye edildi.

“Bu gibi yarismalarla bilinçli tüketici oranini artirmayi hedefliyoruz”

Zabita Daire Baskani Ömer Yalim 15-21 Mart Tüketici Haftasina istinaden yaptigi konusmada, vatandaslarinin alisveris sirasinda bazi haklarinin kaybolmamasi ve daha bilinçli olmalari amaciyla daire baskanligina bagli ekiplerce bilinçlendirme çalismalarinin yürütüldügünü söyledi.



Tüketicilerin hangi haklara sahip oldugunu ögrenmesinin öneminden bahseden Yalim, “Yaptigimiz çalismalarda sahada, egitim kurumlarinda STK’larda bilinçlendirme çalismalari baslatilmistir. Yaklasik 6 aydir bu çalismalari yürütmekteyiz. Bu çalismalarda geldigimiz noktada binlerce insanin daha bilinçli oldugunu görmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Farkli etkinliklerle bilinçli tüketici oranini toplumda artirmayi hedeflediklerini belirten Yalim, “Çocuklar “Bilinçli Tüketici” temasiyla yeteneklerini sergiledi ve bizlere ne kadar yeni bir bulus bulduklarini gösterdi. Bu tür yarismalarla insanlarin daha bilinçli bir tüketici olmasi için gayret sarf ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA