Belediye-Is Sendikasi Izmir 2 No'lu Sube Baskani Savas Atalay Açiklamasi

Belediye-Is Sendikasi ile Izmir Büyüksehir Belediyesi arasinda devam eden TIS görüsmelerimin tikanmasi sonucu yaklasik 6 bin isçi eyleme çikti. Izmir Büyüksehir Belediyesi Egemenlik Evi Binasi önüne basin açiklamasi yapan, “Emekçiler, alin terinin karsiligini almak için iki ayi askin süredir belediye yönetimi ile görüsüyor. Ancak emekçinin yasadigi geçim sikintisini görmüyorlar. Belediye yönetiminin sorunlarimiza karsi duyarsizligi karsisinda öfkeleniyoruz. Biz emekçiler, huzur içinde çalismak, alin terimizin karsiligini almak istiyoruz” dedi.

Belediye-Is Sendikasi Izmir 2 No'lu Sube Baskani Savas Atalay Açiklamasi
Belediye-Is Sendikasi ile Izmir Büyüksehir Belediyesi arasinda devam eden ve Izmir Büyüksehir Belediyesi, IZSU, IZDOGA, IZBETON ve IZULAS’da çalisan emekçileri kapsayan toplu is sözlesmesinin (TIS) yapilan görüsmeler sonrasinda tikanmasi sonucunda yaklasik 6 bin isçi eyleme çikti. Saat 10.00’da Konak Pier Binasi önünde toplanan binlerce isçi, Izmir Büyüksehir Belediyesi Egemenlik Evi Binasi önüne sloganlar atarak yürüdü.

"Emekçinin yasadigi geçim sikintisini görmüyorlar

Izmir Büyüksehir Belediyesi Egemenlik Evi Binasi önünde bir basin açiklamasi yapan Belediye-Is Sendikasi Izmir 2 No’lu Sube Baskani Savas Atalay, “Bizler Izmir’imizi alin teriyle güzellestirenleriz. Bizler su, kanal, aritma, otobüs hizmeti, asfalt, mezarlik ve itfaiye hizmetlerini sabahin kör karanligindan gece yarilarina, yaz demeden kis demeden günün 24 saati durmaksizin yerine getiren emekçileriz. Izmir’in her evinde, her sokaginda, her caddesinde emekçilerin alin teri ve emegi var. Ancak bu kadar önemli ve vazgeçilmez olan bu hizmetleri yapan bizler, yasanan ekonomik sikintilar ve enflasyon altinda eziliyoruz. Belediye yönetimi sesimizi duymuyor, yasadigimiz yoksullugu geçim sikintisini görmüyor. Belediye yönetiminin sorunlarimiza karsi duyarsizligi karsisinda öfkeleniyoruz. Biz emekçiler, huzur Içinde çalismak, alin terimizin karsiligini almak istiyoruz” dedi.



"Kabul edilemez tekliflerle gelerek neden bizi eyleme, protestoya, greve zorluyorsunuz?"

“Toplu is sözlesme masasinda emekten yana tavir sergilemek zor is mi?” diye sözlerini sürdüren Atalay, “Kabul edilemez tekliflerle gelerek neden bizi eyleme, protestoya, greve zorluyorsunuz? Kim, neyi tatmin etmeye çalisiyor? Buradan bir kez daha haykiriyoruz; yasanan siyasi çekismelerin, kavgalarin parçasi, tarafi sorumlusu biz emekçiler degiliz. Olmayacagiz. Bizim amacimiz, alin terimizin karsiligini alarak, toplu sözlesmemizi halaylarla coskuyla tamamlamak. Biz insanca bir yasam için, enflasyon karsisinda ezilmedigimiz bir ücret talep ediyoruz. Izmir Büyüksehir Belediyesi, IZSU, IZDOGA, IZBETON ve IZULAS is yerlerince çalisan emekçiler, alin terinin karsiligini almak için iki ayi askin süredir belediye yönetimi ile görüsüyor. Ancak emekçinin yasadigi geçim sikintisini görmüyorlar. Belediye emekçileri esnaf gibi her maliyet artisinda ürettigi ürün veya verdigi hizmete zam yapamaz. Çünkü, emekçinin tek geçim kaynagi, alin teri olan ücretidir” ifadelerini kullandi.

“Bu sesi duyun”

Sözlerini sürdüren Atalay, sunlari söyledi:

"Biz insanca bir yasam için enflasyon karsisinda ezilmedigimiz bir ücret istiyoruz. Enflasyonun sebebi emekçiler degil. Belediyenin bütçesini de emekçiler yapmiyor. Biz seçim derdinde degiliz. Biz geçim derdindeyiz. Hiç kimse, emekçilere ölümü gösterip, sitmaya razi etmeye kalkmasin. Uyariyoruz; artik zaman daraliyor, grev çanlari çaliyor. Buradan belediye yönetimine sesleniyorum; yanginda hayatini ortaya koyan itfaiye emekçisinin, yazin 40 derece sicaginda çalisan IZBETON emekçisinin, kisin sogugunda suyun içinde çalisan su ariza emekçisinin, kanalizasyonda lagimin içinde çalisan kanal emekçisinin, atik su aritma ve atik su pompalarda koku gaz ve lagimin içinde çalisan aritma IZSU ve IZDOGA emekçisinin, sabah-aksam, yagmur-sicak demeden sabahin dördünde yola çikip her türlü riski alan ve can tasiyan IZULAS emekçisinin, kenti güzellestirmek için ter döken ‘kent ustalari’ emekçisinin sesine kulak verin. Bu sesi duyun. Çünkü bu ses emegin emekçinin sesidir.”

Eylemde kisa bir konusma yapan Türk-Is Izmir 3. Bölge Baskani Hayrettin Çakmak ise “Bu dava kutsal dava, bu dava emek davasi, ekmek kavgasi, seçim kavgasi degil. Bir an önce masanin yeniden kurulup bu davayi seçim sonucuna kadar bitirip; davamiza, ekmegimize, kentimize sahip çikmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, isçilerin belediye binasi önündeki oturma eylemi sürüyor.
Kaynak: İHA