Bakan Vedat Isikhan Açiklamasi 'Dünyanin Birçok Ülkesinden Büyük Bölgeyi Yeniden Insa Ediyoruz'

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, depremzede konutlarinin kura çekimi öncesinde Adiyaman’da yaptigi konusmada, “Dünyanin birçok ülkesinden daha büyük bir bölgeyi, çok kisa süre içinde yeniden ve sifirdan insa ediyoruz, ayaga kaldiriyoruz” dedi.

Bakan Vedat Isikhan Açiklamasi 'Dünyanin Birçok Ülkesinden Büyük Bölgeyi Yeniden Insa Ediyoruz'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in canli olarak katildigi toplu konut kura çekimi öncesi Adiyaman’da hak sahiplerine konusan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, bir yil gibi kisa sürede depremden etkilenen 11 ilin tamaminda yikilan evlerin, hastanelerin yeniden yapilmaya ve tamamlanmaya basladigini söyledi.



Adiyaman’da Örenli Mahallesi’nde yapilan deprem konutlarinin bulundugu yerde düzenlenen törende konusan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, “Bugün, sadece Adiyaman’da 5 bin 418 konutun, 11 ilde de 30 bin 697 konutun kurasini çekerek hak sahiplerine teslim ediyoruz. Bu rakamlar öylesine büyük rakamlar ki; dünyanin birçok ülkesinden daha büyük bir bölgeyi, çok kisa süre içinde yeniden ve sifirdan insa ediyoruz, ayaga kaldiriyoruz. Bugün çekilecek kura ile insallah huzurla ve güvenle oturacaginiz yeni evlerinize kavusmus olacaksiniz. Insallah hep birlikte el ele verip Adiyaman’i Türkiye Yüzyili sehirleri arasinda yerini alan öncü sehirlerimizden biri yapacagiz. Adiyaman’in daha güzel, daha huzurlu günlerine yine hep birlikte sahitlik edecegiz” dedi.



“Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde Türkiye çok degisti”

Bakan Vedat Isikhan konusmasinin devaminda “Birileri yapilanlarin belki farkinda degil ama Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde, Türkiye çok degisti. Çünkü bizim yönetim anlayisimizda durmak yok, kendini tekrar etmek yok Bugün, uzaya astronot gönderen, kendi uçagini, kendi arabasini yapabilen, tam bagimsiz milli kalkinma yolunda her türlü imkana sahip güçlü bir irade var.

Bizler bugüne kadar milletimizin ihtiyaçlarini, milletimizden gelen talep ve istekleri hiçbir zaman geri çevirmedik. Imkanlarimiz ölçüsünde her zaman insan odakli, millet odakli bir yönetim anlayisini benimsedik. Önce dinledik, tüm sartlar çerçevesinde degerlendirdik ve ardindan icraata dönüstürdük. AK Parti yönetim anlayisinin 22 yillik basari sirri da tam olarak burada yatmaktadir. Biz 22 yildir bu azmi, bu çabayi hiç kaybetmedik hamdolsun. Hep daha iyisi, daha ilerisi, daha fazlasi var. Sizlerin bizlere duydugu bu güveni bosa çikarmadik hamdolsun. Insallah Adiyaman’i, diger sehirlerimizle birlikte el birligiyle tekrar ayaga kaldiracagiz. Özellikle bir yandan sehirlerimizi yeni bastan hizla insa ederken, çalisma hayatini, ekonomisini, üretimini yeniden canlandirma noktasinda daha fazla destek olacagiz. Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere, tüm Bakan arkadaslarimiz, ilgili yöneticilerimiz ve kurumlarimizla birlikte Adiyamanli hemsehrilerimizin deprem öncesi düzenine en kisa sürede dönebilmesi ve yasamin normallesebilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edecegiz. Adiyamanli kardesimizi hiçbir sart ve ortamda yalniz birakmadik, birakmayacagiz. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi olarak deprem bölgesine yönelik çok önemli hizmetlerde bulunduk. Yaptigimiz hamlelerle, Adiyaman’in üretiminde, istihdaminda, çalisma hayatinda çok olumlu sonuçlar aldik. Bundan sonra da sehrimizin ulastigi her asamada, ihtiyaç duydugu yeni uygulamalarla adim adim kalkinmasini saglayacagiz insallah” diye konustu.

Kaynak: İHA