Bakan Özhaseki, 'TOKI'miz Son 22 Yil Içerisinde 1 Milyon 340 Bin Konut Yapti'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, TOKI’nin 22 yilda 1 milyon 340 bin konut insa ettigini söyledi.

Bakan Özhaseki, 'TOKI'miz Son 22 Yil Içerisinde 1 Milyon 340 Bin Konut Yapti'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, bir dizi programlara katilmak üzere Hatay’a geldi. Bakan Özhaseki’nin ilk programi Antakya ilçesi Akasya Mahallesi’nde 5 bin 807 bagimsiz birimin temel atma töreni oldu. Bakan Özhaseki, Antakya’daki temel atma töreninin ardindan Iskenderun ilçesinde gerçeklestirilen kura çekim ve anahtar teslim törenine katildi.

Iskenderun ilçesinde gerçeklestirilen törene Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’da telekonferans yoluyla katildi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, deprem konutlarinin önümüzdeki aylarda da devam edecegini belirterek “Rabbim bir daha böyle felaketi hiç birimize yasatmasin, diye dua ediyorum. O günden beri hiç durmadan çalistik, bir saniye bile bosa geçirmedik. Simdi burada hak sahiplerine evlerini verecegiz. Geçen ay 7 bin civarinda konutumuzu Hatay’da dagittik, bu günde burada 3 bin 600 civarinda konutumuzu dagitacagiz. Çikmayan kardeslerimiz üzülmesinler, öbür ay çikabilir. Öbür ay çikmazsa diger ay çikar, sizler evlerinize oturuncaya kadar ‘hakkimiz Cumhurbaskanina helal olsun, kardesim senden de Allah razi olsun’ deyinceye kadar buradayiz gitmeyecegiz. Bunu bilin, herkesin hakkini teslim edecegiz” dedi.



“TOKI’miz son 22 yil içerisinde 1 milyon 340 bin konut yapti”

TOKI’nin 22 yil süreçte 1 milyon 340 bin konut insa ettigini dile getiren Bakan Özhaseki, “Biz tabiattaki hareketlilige mani olamayiz, 500’ e yakin fay hatti var su anda ve ne zaman, nerede kirilacak bilemiyoruz. Ama bizim bunu bilerek hareket etmemiz gerekiyor. Evlerimizi yaparken, zemin etütlerinden baslayarak titizlikle yapmamiz icap ediyor. TOKI’miz son 22 yil içerisinde 1 milyon 340 bin konut yapti. Senelik 65 bin civarinda bir konut yapti. Bu depremlerde hiç birisi yikilmadi. Deprem meselesi siyaset üstü bir is, bizim bir an önce bütün sehirlerimizi depreme dirençli hale getirmemiz lazim. Evlerimizi saglikli hale getirmemiz lazim. Biz elimizden geleni yapacagiz, inaniyoruz ki eser birakanlar devamli hayirla anilacaklar” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan kura çekimi gerçeklesti ve depremzede vatandaslara konutlarin anahtarlari teslim edildi. Törende; 3 bin 614 konutun hak sahibi belirlendi.
Kaynak: İHA