Adalet Bakani Tunç Açiklamasi 'Ülkemizin Demokrasi Standardini Yükselttik'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, ülkenin demokrasi standardini yükselttiklerini ifade ederek, “Sadece fiziki kalkinma degil, güçlü bir demokrasiye sahip olabilmesi için reformlar gerçeklestirdik. Önemli reformlar hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz” dedi.

Adalet Bakani Tunç Açiklamasi 'Ülkemizin Demokrasi Standardini Yükselttik'
Adalet Bakani Yilmaz Tunç, bir dizi ziyaret için ögle saatlerinde karayolu ile Adana’ya geldi. Imamoglu ilçesine geçen Tunç, burada yaptigi konusmada, Cumhur Ittifaki’nin bir proje ittifaki olmadigina dikkat çekerek, “Cumhur Ittifaki bu ülkenin bekasiyla dogrudan ilgili. 15 Temmuz sonrasi ortaya çikan durum ülkemizin birlikteligi çok önemliydi. Bu birlikteligi hem illerimizde hem de ilçelerimizde sürdürme gayreti içerisindeyiz. Egitimden, sagliga bizim siyasetimizde ‘Insani yasat ki devlet yasasin’ anlayisi var. Istikrarli kalkinma hamleleriyle eser ve hizmet siyasetiyle ülkemizi donatma gayreti içerisinde olduk. Ülkemizin demokrasi standardini yükselttik. Sadece fiziki kalkinma degil, güçlü bir demokrasiye sahip olabilmesi için reformlar gerçeklestirdik. Önemli reformlar hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Terörün her biriyle mücadele verdik ve vermeye devam ediyoruz. Türkiye’yi dünyada adaleti savunan, dengeli dis politikasiyla daha gayretli bir politikayi hayata geçirme gayreti içerisinde olduk” diye konustu.



“Yerel yönetimler ve hükümet iliskisi önemli”

Tunç, yerel yönetimler ve hükümetler arasindaki uyumun önemine dikkat çekti. Bakan Tunç, “Yerel yönetimlerle hükümet arasindaki uyumu saglayarak sehirlerimiz daha güzel hizmetlere, daha müreffeh bir hayata kavusmasinin gayreti içerisinde olacagiz. Uyum çok önemli. Bazilari bunu bir tarafa çekiyor, yanlis taraflara çekmeye çalisiyorlar. Uyum dedigimiz zaman, ilçe belediyesi, büyüksehir belediyesi ve hükümetin bir arada olmasi lazim. Bunlar bir arada oldugu zaman eser ve hizmet üretimi daha da hizlanir. Üçünün uyumlu çalismasi ve ilçe ile büyüksehir belediye baskanlarinin ürettigi projelere hükümetin destek olmasi önemli. Böylelikle daha faydali olur. Insallah Imamoglu 31 Mart’ta verecegi kararla bu sansi yakalayacak” ifadelerini kullandi.

“Cumhur Ittifaki önemli bir basari elde edecek”

Adana’nin çok önemli bir kent oldugundan bahseden Bakan Tunç, “Insallah 31 Mart’ta Adana’da ve ilçelerinde Cumhur Ittifaki önemli bir basari elde edecek. Adana’miz tarih ve lezzetin bulustugu sehir. Adana’nin sicak insanlarina en güzeli yakisir. Insallah bunu basaracagiz. Çok degerli milletvekillerimiz, Adana’yla ilgili yogun bir çaba sarf ediyorlar. Simdi 31 Mart sonrasi sizlerin seçecegi belediye baskanlariyla kafa kafaya vererek sehirlerimize çok daha güzel hizmetleri getirme gayreti içerisinde olacaklar” seklinde konustu.



“Laf degil, icraat üretiriz”

Cumhur Ittifaki’nin hizmet götüren anlayisa sahip oldugunu vurgulayan Adalet Bakani Yilmaz Tunç, “Cumhur Ittifaki’nin belediyeciligi her yere hizmet götüren belediyecilik. Herkese adaletli davranan belediyecilik, sefkatli davranan belediyecilik, fakiri, fukarayi gözeten belediyecilik, düskünü, engellisini, yaslisini, çocuklarini koruyan belediyeciliktir. Insallah bunu 31 Mart sonrasi Imamoglu ilçemizde hayata geçirecegiz. Ondan hiç süphemiz yok. Bizim adaylarimizda eser üretme vardir. Laf degil, icraat üretiriz” dedi.

Konusmanin ardindan Bakan Tunç, Kozan ilçesine geçti.
Kaynak: İHA