Yasak Ask Cinayetinde Karar Açiklamasi Cinayet Zanlisi Kocaya 24 Yil Hapis Cezasi

Sakarya’nin Adapazari ilçesinde kendisini aldattigi iddia edilen esini öldüren, onunla iliski yasadigi ileri sürülen kisiyi de yaralayan sanik hakkinda mahkeme heyeti kararini verdi. Heyet, ‘Kadina ve ese karsi kasten öldürme’ suçundan haksiz tahrik indirimi uygulayarak 17 yil 6 ay, müsteki B.Y.T.’ye karsi ‘kasten öldürmeye tesebbüs etme’ suçundan haksiz tahrik indirimi uygulayarak 6 yil 8 ay hapisle cezalandirilmasina hükmetti.

Yasak Ask Cinayetinde Karar Açiklamasi Cinayet Zanlisi Kocaya 24 Yil Hapis Cezasi
Camili Mahallesi Yunus Emre Spor Salonu mevkiinde 5 Ekim 2023’de meydana gelen olayda, I.A. kendisini aldattigini düsündügü esi Tansu A.’yi ve görüstügü B.Y.T.’yi cadde ortasinda silahla ates ederek yaraladi. Hastaneye kaldirilan Tansu A., olaydan iki gün sonra tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetti, B.Y.T. ise tedavisinin ardindan taburcu edildi. Olayin ardindan silahi ile polise teslim olan ve adliyeye sevk edildigi sirada basin mensuplarinin "Neden yaptiniz, pisman misiniz?" sorusuna "adalet" yanitini veren I.A. ise tutuklandi.

Yasak ask cinayetinde karar

Tutuklu sanik I.A. hakkinda Sakarya 5. Agir Ceza Mahkemesince açilan davanin ikinci durusmasi görüldü.

Salonda tutuklu sanik I.A., taraf avukatlari ve sanik yakinlari hazir bulundu. Celse arasinda gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardindan baslayan durusmada, söz hakki verilen sanik, “Öldürmeye kasten hareket etmedim önceki savunmalarimi tekrar ediyorum, pismanim” dedi.

Kararini veren mahkeme heyeti ise sanik I.A.’yi esi Tansu A.’ya karsi ‘kadina ve ese karsi kasten öldürme’ suçundan haksiz tahrik indirimi uygulayarak 17 yil 6 ay, müsteki B.Y.T.’ye karsi ‘kasten öldürmeye tesebbüs etme’ suçundan haksiz tahrik indirimi uygulayarak 6 yil 8 ay hapis cezasina çarptirdi.
Kaynak: İHA