Tarihi Zeytinlik Semti'ndeki Restorasyonun Son Etabi Tamamlandi

Giresun’da 19. yüzyilda insa edilen Zeytinlik Semtindeki tarihi evler restore edilerek turizme kazandirma çalismalari devam ediyor.

Tarihi Zeytinlik Semti'ndeki Restorasyonun Son Etabi Tamamlandi
Giresun’da 19. yüzyilda findik ticareti yapilan gemilerle Fransa’nin Marsilya kentinden getirilen malzemelerle insa edilen ve 3. derece kentsel SIT alani ilan edilen Zeytinlik Evleri’nde Giresun Il Özel Idaresi tarafindan yürütülen restorasyon çalismalarinin son etabinda 48 evin restorasyonu tamamlandi.

Giresun Il Özel Idaresinden yapilan açiklamada, “Giresun’un tarihi ve kültürel varliklarina sahip çikma ve turizme kazandirma noktasinda çalismalarimiz devam ediyor. Bu kapsamda ilimizin birçok noktasinda tarihi ve kültürel degerlerimizin korunmasi ve yasatilmasi için önemli çalismalar yapildi. En önemli çalismalardan biri de Giresun tarihi Zeytinlik Semtindeki evlerinin korunmasi çalismasi oldu. Aslina uygun bir sekilde tarihi zeytinlik evlerinde baslatilan restorasyon çalismasinin en son etabini da tamamladi. Özel Idare restorasyon kapsaminda Zeytinlik Semti’nde bulunan 48 evi aslina uygun sekilde restorasyonunu tamamlayarak bitirdi. Zeytinlik Semti’nde bulunan tarihi evlerinin restorasyonu ile beraber Giresun turizmine de çok önemli bir katki saglanmis olundu” denildi.
Kaynak: İHA