Manisa'da Kurtulus Savasi'ndan Kalma Türk Bayragi Ortaya Çikti

MANISA – Manisa’nin Ahmetli ilçesinde Kurtulus Savasi’ndan kaldigi düsünülen ve üzerinde sehit kani bulunan Türk bayragi, bir aile tarafindan bugüne kadar korunarak günümüze ulastirildi. Aile ile görüsen emekli Astsubay Süleyman Üstündag’in girisimleriyle bayragin gelecek nesillere daha güvenli bir sekilde miras kalmasi amaciyla Milli Savunma Bakanligi ve Genel Kurmay Baskanligina basvuruda bulunuldu.

Manisa'da Kurtulus Savasi'ndan Kalma Türk Bayragi Ortaya Çikti
Ahmetli ilçesinde Kurtulus Savasi’ndan kaldigi belirtilen Türk bayragi ortaya çikti. Yeniden Refah Partisi Ahmetli Belediye Meclis Üyesi Adayi emekli Astsubay Süleyman Üstündag, seçim çalismalari kapsaminda gittigi bir köy evinde Kurtulus Savasi’ndan kaldigi söylenen Türk Bayragi ve Osmanli sancagina rastladi. Bayragin tarihi ve hikayesi hakkinda aileden bilgi alan Üstündag, bayragin gelecek nesillere daha güvenli bir sekilde miras kalmasi amaciyla Milli Savunma Bakanligi ve Genel Kurmay Baskanligina basvuruda bulundu. Üstündag, aileden aldigi bilgiye göre, Türk bayragini ve Osmanli sancagini, Kurtulus Savasi sirasinda Ahmetli’yi isgal eden Yunan ordusundan korumak için bir ailenin alip sakladigini ve nesilden nesile bugüne kadar geldigini söyledi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü dolayisiyla tüm sehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, duayla andigini belirten Üstündag, “Bayraklari bayrak yapan üstündeki kandir. Toprak eger ugrunda ölen varsa vatandir’ bu bayrak için bu sancak için canini ve kanini verenler, Allah sizlerden razi olsun. Elimizdeki bayrak ve sancak Kurtulus savasini görmüs ve o günden bugüne kalmistir” dedi.

Kaynak: İHA