Çanakkale Zaferi 109. Yilinda Törenle Anildi

18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yildönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler saygi durusu ve çelenk sunma töreniyle basladi.

Çanakkale Zaferi 109. Yilinda Törenle Anildi
Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yildönümü tüm yurtta farkli etkinlikle kutlanirken, Bursa’da düzenlenen törenlerde sehit ve gaziler anildi. Bursa Valiligi tarafindan düzenlenen 18 Mart Sehitler Günü programinda ilk etkinliklerin adresi Hamitler Sehitligi oldu. Bursa Valisi Mahmut Demirtas ve Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ile Bursa protokolü ve sehit ailelerinin de katildigi etkinlikte, çelenk sunumlari, saygi atisi, Istiklal Marsi’nin okunmasi ve Türk Bayragi’nin göndere çekilmesinin ardindan sehitler dualarla anildi. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Vali Mahmut Demirtas ile birlikte sehit mezarliklarina karanfil birakarak, sehit ailelerine çiçek takdiminde bulundu.

Pinarbasi Sehitligi’nde ki anma töreninin ardindan etkinlikler, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’ndaki resmi programla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konusmalarin ardindan sahne alan Bursa Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi ögrencilerinin günün anlam ve önemini belirten gösterileri büyük bir begeniyle izlendi.
Kaynak: İHA