Bakan Özhaseki Açiklamasi '(Millet Ittifaki) Adeta Yikim Ekibi Gibilerdi, Allah Bunlardan Ülkeyi Korudu'

Sakarya’nin Hendek ilçesinde vatandaslarla iftarda bir araya gelen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Millet Ittifaki’ni hatirlatarak, "Görünüste alti kisilerdi, biz de bunlara diyorduk ki, ’Bu alti degil milleti kandirmayin, yalan söylemeyin. Bak ikide bir PKK’nin adamlari masanin altindan kafasini uzatiyor. O görünenle siz yedisiniz.’ Sonra dünyanin iki tane en basarisiz belediye baskani da cumhurbaskani yardimcisi diye ilan ettiler. Istanbul ve Ankara’da daha tas üstüne tas koymamis belediye baskanlariyla dokuz oldu. Adeta yikim ekibi gibilerdi, Allah bunlardan ülkeyi korudu” dedi.

Bakan Özhaseki Açiklamasi '(Millet Ittifaki) Adeta Yikim Ekibi Gibilerdi, Allah Bunlardan Ülkeyi Korudu'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Sakarya’da Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüsüm Projesi temel atma töreninin ardindan Hendek ilçesinde vatandaslarla birlikte iftar yapti. Burada vatandaslara hitap eden Bakan Özhaseki, “Geçtigimiz seçimlerde hatirlayin iki tane ittifak vardi. Bizim ittifakimiz net Cumhur Ittifaki; Cumhurbaskanimizla Devlet Bey kol kola girdi ve önlerinde hiçbir engel tanimadilar. Bu devletin birligi, bütünlügü, vatanin bölünmez bütünlügü ugruna ellerinden ne gelirse yapiyorlar. Allah onlardan razi olsun. Bizim ittifakimizin özü sözü bir. Biz yerliyiz, biz milliyiz, biz tarihe karsi sorumlu olduguna inanan insanlariz. Medeniyetimize karsi sorumlulugumuz olduguna inanan insanlariz. Her seyden önce bizim için bayrak geliyor, ezan geliyor. Biz bu niyetle devam ediyoruz fakat karsi tarafin da bir ittifaki vardi. Adina Millet Ittifaki diyorlar. Görünüste alti kisilerdi, biz de bunlara diyorduk ki, ’Bu alti degil milleti kandirmayin, yalan söylemeyin. Bak ikide bir PKK’nin adamlari masanin altindan kafasini uzatiyor. O görünenle siz yedisiniz.’ Sonra dünyanin iki tane en basarisiz belediye baskanini da cumhurbaskani yardimcisi diye ilan ettiler. Istanbul ve Ankara’di daha tas üstüne tas koymamis belediye baskanlariyla dokuz oldu. Bu arada Kiliçdaroglu herkesi keklemis, sonradan açiga çikti. Bir adamcagiz var, ona Içisleri Bakanligini da vermis, MIT’i de vermis, on oldu. Kaç oldugu belirsiz bir ittifak kuruldu” dedi.



“Adeta yikim ekibi gibilerdi, Allah bunlardan ülkeyi korudu”

Bakan Özhaseki, “Bunlar birbirine benzemezler. Ne sosyal olaylara bakislari, ne iktisadi meselelere getirmis olduklari çözümler, ne askeri olaylarda fikirleri hiçbirinin birine benzer bir tarafi yok. Benzemezler ordusu gibi bunlar. Aslinda birbirlerini sevmezler de. Daha bir gün olsun birisi yanina esini alip öbürüne çay içmeye bile gitmemistir. Peki bunlari bir araya getirenler nedir? Bunlari bir araya getiren Cumhurbaskanimiza ve Devlet Bey’e olan düsmanliklaridir. Seçim bitti, simdi yeni yeni foyalari ortaya çikmaya basladi.

Partinin birindeki milletvekili diyor ki, ’Ben Kiliçdaroglu’na vallahi oy vermedim. Allah’tan iktidara gelmemisiz. Yoksa mahvolurdu bu Türkiye.’ Bakin bunlarin hepsini ifade ediyorlar. Dün peki Recep Tayyip Erdogan gitsin de ne olursa olsun diyenleri bir arada tutan sey sadece bu mu? Bunun için mi bir araya gelindi. Adeta yikim ekibi gibilerdi, Allah bunlardan ülkeyi korudu” diye konustu.



“Projelerin pesinde kosuyoruz”

Bakan Özhaseki, “Meseleye biraz daha yüksek perdeden bakin lütfen. Sadece basit bir belediye baskanligi seçimi olarak bakmayin. Evet belediye baskanligi seçimi olsa bile dogrusu biz çalisiyoruz, kol kola geliyoruz. Birlikte rahmet var, ayrilikta azap var diye hep birlikte projelerin pesinde kosuyoruz. Levent Bülbül kardesim bana buradaki projeden bahsetti. Biraz önce de belediye baskanimiz ve adayimiz da sizlere bahsetti. Bu projenin altindan kalkabilecek karsi tarafta bir Allah’in kulu var mi? Yapabilecek bir ekip var mi? Onlarda bu akilli durus var mi? Hayir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA