TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu Açiklamasi 'Yol Dogru, Ekonomik Program Dogru'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani Rifat Hisarciklioglu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odasini ziyaret etti. Baskan Hisarciklioglu, seçimlerin ardindan ekonomide düzelmelerin olacagini dile getirdi.

TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu Açiklamasi 'Yol Dogru, Ekonomik Program Dogru'


Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani Rifat Hisarciklioglu sahur programi için Düzce’ye geldi. Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi’ni ziyaret eden Baskan Hisarciklioglu burada meclis üyeleri ile bir araya geldi. Düzce Valisi Selçuk Aslan ve Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü ile de bir araya gelen Hisarciklioglu, Düzce’de birlik beraberligin kuvvetli oldugunu vurguladi.

“Türkiye’de üretilen 4 bin ürünün 526’si Düzce’de üretiliyor”

Düzce’nin sanayi kenti oldugunu dile getiren Baskan Hisarciklioglu, “Türkiye’yi gezen birisi olarak söylüyorum. Markalasmis sehirlere baktiginiz zaman bunun altinda tek bir tane gerçek var. Eger bir sehirde Vali, Belediye Baskani ve sivil toplum meslek örgütleri bir ve beraber hareket ediyorsa o sehirler marka sehir oluyor. Gaziantep, Kahramanmaras, Kayseri, Konya ve Denizli bu sehirlere örnektir. Düzce artik bir sanayi kenti oldu. Eskiden tarim kenti olarak bilinirken artik sanayi kenti olarak geçiyor. 3 tane organize sanayi bölgesi var 2 tane daha eklenecek. Bugün bir çok büyüksehirde olmayan OSB Düzce’de var. Sanayinin de bir yere gelebilmesi için alt yapi çok önemli. Alt yapi olmadan gelebilme ihtimali yok. Bugün Türkiye’de üretilen 4 bin ürünün 526’si Düzce’de üretiliyor. 87 üründe Türkiye’nin ilk 3’ünde yer aliyor Düzce” seklinde konustu.

“Sikintilari asacagiz”

Ekonomik olarak sikintilarin asilacagini vurgulayan Hisarciklioglu, “Su anda yasadigimiz sikintilari asacagiz. Dogru bir ekonomik program ile yoldayiz. Insallah bunu 2024 bittikten sonra hep beraber pozitif olarak görecegiz. Seçimlerde bittikten sonra pozitif anlamda degistigini hep beraber görecegiz. Çünkü biz bu filmin aynisini daha önce gördük. Ayni filmi tekrar görüyoruz. Nasil yapilacagini yol haritasini hepsini iyi biliyoruz. Burada ki en büyük rahatsizligimiz yüksek enflasyon. Bu sadece bizim sikintimiz degil Türk halkinin tamaminin sikintisi. Insallah yol dogru. Ekonomik program dogru. Seçimlerden sonra enflasyon da hizla tek haneye inecektir. Biz bunun nimetlerini geçmiste gördük. Insallah hep beraber refah düzeyinin arttigini da görecegiz” ifadelerini kullandi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Erdogan Biyik, Düzce’de TSO olarak yogun bir sekilde çalismalar yürüttüklerini dile getirdi. Bir dönem Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yapan Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, bakanlik yaptigi dönemde sanayide önemli adimlar attiklarini açiklarken, Düzce Valisi Selçuk Aslan ise Düzce’nin büyük çapli sanayi kenti oldugunu vurguladi. Program daha sonra basina kapali gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA