Tahmazoglu Açiklamasi 'Sehitlerimizi Rahmet Ve Sükranla Aniyoruz'

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yil dönümü ve Sehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Tahmazoglu Açiklamasi 'Sehitlerimizi Rahmet Ve Sükranla Aniyoruz'
Tahmazoglu, “Vatanin bütünlügü ve yüce Türk Ulusu’nun bagimsizligi ugruna hayatlarini feda ederek en yüksek mertebeye erisen aziz sehitlerimizi böyle bir günde rahmet, sükran ve minnetle aniyorum” dedi.

Mehmet Tahmazoglu, 18 Mart 1915 tarihinde inanilmaz bir basarinin elde edildigi Türk ve Dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktasi olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yil dönümünün onurunu ve gururunu yasadiklarini söyleyerek, “Milletimiz, tarih boyunca hür ve müstakil yasamayi bir hayat felsefesi olarak benimsemistir. Bu nedenle hiçbir güç milletimizi esaret altina alamamistir. Bundan tam 109 yil önce milletimizin inancindan, ruhundan ve vatan mücadelesinden dogan Çanakkale Zaferi, yalniz tarihe degil milletimizin gönlüne de yazilmistir. Bagimsizligimizi savunmak, yurt topraklarimizi korumak için yapilan savaslar kutsaldir. Çanakkale, Kurtulus Savasimiz kutsal destan savaslara birer örnektir. Çanakkale Zaferi, tarihe sigmayan, hepimize büyük gurur veren bir destandir. Türk Milleti Çanakkale’de kaniyla, caniyla, serefiyle tarihin akisini degistirmistir. Milletimiz böylelikle, Çanakkale’nin geçilmeyecegini tüm dünyaya güçlü sekilde ilan etmistir. Sehitlerimizi Anma Günü’nün bizim için ayri bir önemi var. Çünkü Gaziantep Halki Kurtulus mücadelesi verirken bu topraklari 6 bin 317 sehidin kanlariyla suladi. Bize düsen görev bugünlere gelmemiz için canlari pahasina savasip bu topraklara kanlarini döken sehitlerimizi yâd etmek, onlari asla unutmamak ve gelecek nesillere bu kahramanliklarin anlatilmasini saglamaktir. Bu sebeple bizde Sahinbey Belediyesi olarak Çanakkale Zaferi’nin 100. yilinda baslattigimiz Çanakkale ziyaretlerimizde vatan topragini korumak için canlarini vermis olan 253 bin sehidimizin bulundugu Çanakkale’de bu zamana kadar 180 bin ögrencimizi ve vatandasimizi ecdadiyla bulusturduk. Sehitlerimizi Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109.yildönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm sehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygi ve rahmetle yad ederken, yasayan gazilerimize de minnet ve sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA