Mersin'de TEMA Parki Ve Egitim Salonu Törenle Açildi

İçel Büyüksehir Belediyesince hayata geçirilen ‘TEMA Parki ve Egitim Salonu’ törenle açildi.

Mersin'de TEMA Parki Ve Egitim Salonu Törenle Açildi
Park ve Egitim Salonunun yapim süreci hakkinda bilgi veren İçel Büyüksehir Belediye Baskan Vahap Seçer, emegi geçen herkese tesekkür etti. Egitim salonunda çocuklara çevre bilinci kazandirmak adina egitimler yer alacagini belirten Seçer, “TEMA gönülleri burada egitim verecek. Uzmanlar gelecek onlari organize edecek, biz onlara lojistik destek saglayacagiz” dedi.

Parkin peyzajinin mevcut agaçlar korunarak yapildigini da söyleyen Seçer, çocuklara çevre bilincini asilamak amaciyla, TEMA ile is birliginde ‘Yesil İçel’ projesini hayata geçireceklerini de duyurdu. Seçer, “Agaç yasken egilir. Çocuk yasta evlatlarimiza çevre bilincini asilamak istiyoruz. Yapacagimiz is bu” diye konustu.

İçel Büyüksehir olarak çevre konusunda hayata geçirdikleri projelerden söz eden Seçer, Türkiye’nin ilk peyzaj master planini yaptiklarini hatirlatarak, “İçel Büyüksehir Belediyesi Peyzaj Master Planini yapmis ilk belediyedir. Sehirde nerede ne var, kaç agaç var, nereye ne yapmamiz, hangi çesitleri uygulamamiz, hangi çesitlere yönelmemiz lazim, iklim, sicaklik, kuraklik vesaire, bunlari planlayarak çalismak için Peyzaj Master Planini yaptik. Yine sera gazi emisyon envanteri hazirlandi” ifadelerine yer verdi.

“Mercan 100. Yil Iklim ve Bilim Merkezi’ni de İçel’e kazandirdik”

Büyüksehir Belediyesi olarak iklim degisiklikleri ve çevre konusunu oldukça önemsediklerinin altini çizen Seçer, bu kapsamda ‘Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Eylem Plani’ hazirladiklarini ifade etti.

Seçer, plan dogrultusunda iklim degisiklikleri, karbon yönetimi ve iklim stratejisini ele alan bir rapor olusturduklarini dile getirdi. Çocuklarin erken yasta iklim ve çevre bilincinin olusmasi için ‘Mercan 100. Yil Iklim ve Bilim Merkezi’ni de İçel’e kazandirdiklarini belirten Seçer, “Merkezimizi 29 Ekim’de açtik. 29 Ekim’den bu yana 45 bin çocuk ziyaret etti. Inanilmaz bir alan. Türkiye’nin en büyük hacimli planetaryumu orada. Biz hep ilkleri yapiyoruz. Içerisinde uzay teleskobu ile uzay izleme istasyonun oldugu birim ve 120 adet deney istasyonu var” seklinde konustu.

Kaynak: İHA