Karesi Belediyesi Yürekleri Isitiyor

sürdürüyor. Geçtigimiz yil binlerce vatandasa ulasan Karesi Belediyesi, 2024 yilinda da ’insan odakli’ sosyal belediyecilik anlayisi ile hareket ederek insana dokunan hizmetler yapmaya devam ediyor.

Karesi Belediyesi Yürekleri Isitiyor


Karesi Belediyesi, sosyal yardimlarla kimsesizlerin kimsesi olmayi sürdürüyor. Geçtigimiz yil binlerce ihtiyaç sahibine ulasan Karesi Belediyesi, 2024 yilinda da ’insan odakli’ sosyal belediyecilik anlayisi ile hareket ederek insana dokunan hizmetler yapmaya devam ediyor. Sosyal yardim kapsaminda, vatandaslara sosyal yardim karti, medikal malzeme, yakacak, ev tadilati, ev esyasi, kiyafet, yiyecek, kirtasiye, okul kiyafeti, esofman, kitap gibi ihtiyaçlari karsilandi. Bu destekler, ihtiyaç sahibi vatandaslarin yasamlarini daha kolay ve huzurlu bir sekilde sürdürebilmelerine katki saglamayi amaçliyor.

Bin 285 aileye sosyal market karti

Karesi Kaymakamligi’nin da destekleriyle Degerlendirme Kurulu’nun aldigi karar dogrultusunda 2023 yili içerisinde bin 285 vatandasa sosyal market karti yardimi yapilmis olup, bu yardimlar için toplamda 4 milyon 500 bin TL’lik bir harcama gerçeklestirildi.

Sosyal market karti yardimlari, vatandaslarin ihtiyaç duyduklari ürünlere daha kolay ve erisilebilir bir sekilde ulasmalarini sagliyor. Karesi Belediyesi bu sayede, maddi zorluklarla mücadele eden ailelerimize destek olmak ve onlarin günlük yasamlarini bir nebze olsun kolaylastirmak gayretiyle hareket ediyor.

562 haneye yakacak yardimi

Karesi Belediyesi, vatandaslarin kis aylarinda sicak ve güvenli bir ortamda yasamlarini sürdürebilmeleri için kararlilikla çalismalarini sürdürüyor. Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi vatandaslarin isinma ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla önemli adimlar atildi. 562 aileye toplamda 350 ton kömür yardimi gerçeklestirildi.

Ayrica, budama ve kesim faaliyetlerinden elde edilen odunlar Park ve Bahçeler Müdürlügü tarafindan titizlikle hazirlanarak 393 ihtiyaç sahibi aileye ulastirildi. Evlerinde tadilat ihtiyaci olan 4 aileye destek olunurken, 47 vatandasa ise medikal malzeme yardimi yapildi. Bu kapsamda, hareket kabiliyeti kisitli olan vatandaslara 16 adet tekerlekli sandalye ve 4 adet akülü sandalye ihtiyaçlarini karsilayarak rahat ve bagimsiz bir sekilde hareket edebilmeleri saglandi. Bunun yani sira, 18 adet hasta yatagi ve siltesi temin edildi.

Sosyal marketten kiyafet ve okul destegi

"Karesi Sosyal Market" projesi kapsaminda, ihtiyaci olmayan vatandaslara kullanilabilir durumdaki kiyafet ve esyalarini toplanmis, ihtiyaç sahibi vatandaslara ulastirildi. 2023 yili içerisinde, 3 bin 820 kisiye yeni ve ikinci el kiyafet yardimi yapildi.

Karesi Belediyesi tarafindan 675 adet okul kiyafeti, 743 adet kirtasiye malzemesi, 701 adet esofman ve 748 adet ayakkabi destegi saglandi. toplumsal dayanisma ve yardimlasma ruhuyla, ihtiyaç sahibi vatandaslara yönelik 2023 yilinda da hizmetlerine devam etti.

Çölyak hastalarinin özel diyet ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla Karesi Belediyesi, 2 ihtiyaç sahibi vatandasa 12 ay boyunca glutensiz gida yardimi sagladi.

2023 yilinda da "Bayram Güzelligi Projesi" ile bu vatandaslar unutulmadi ve onlarin da bayram coskusunu yasamalarina katkida bulunuldu. 14 erkek ve 4 kadin vatandasin evlerine gidilerek, berber ve kuaför hizmeti sunuldu. Ayrica, yogun kar yagisi nedeniyle evlerinden disari çikamayan yasli ve ihtiyaç sahibi 150 vatandasin da temel ihtiyaçlarini karsilandi.
Kaynak: İHA