Enkazdan 2 Gün Sonra Kurtulan Genç Yeni Protez Istiyor

Hatay’da yasayan 20 yasindaki Emre Yüksek, enkaz altinda 2 gün kalarak bacaklarini kaybetmisti. Depremzede gencin simdiki dilegi ise gönül rahatligiyla kullanabilecegi bir protezle yürüyebilmek.

Enkazdan 2 Gün Sonra Kurtulan Genç Yeni Protez Istiyor
Asrin felaketi olarak nitelendirilen 6 Subat depremlerinde Hatay’da 25 bine yakin insan vefat etmis, binlerce insan enkaz altindan sag olarak kurtarilmisti. Depreme Defne ilçesi Elektrik Mahallesi’nde yakalanan 20 yasindaki Emre Yüksek, enkaz altindan 2 gün sonra kurtarilmisti. Enkaz altindan kurtarilma ani cep telefonu kamerasina yansiyan Yüksek, tedavi sürecinde 2 bacagini kaybetmis ve protez bacak takilmisti. Takilan protezlerle ayaga kalkmakta güçlük çeken Yüksek’in hayali ise 850 bin TL degerindeki protezlere kavusarak yeniden yürüyebilmek.

“Çikmak için çabaladim ama ayagimin üstünde beton parçasi vardi”

Enkazin altindayken uyandiginda ayaklarinin üstünde beton parçasi oldugunu ifade eden Yüksek, “6 Subat günü uyuyordum. O gece arkadasimin evinde kalmistim. Arkadasimi kaldirdim, arkadasim kalkti ve isigi açti. Deprem oldugunu fark etti. Bina yikilirken ben de çiktigim odanin duvarina kendimi attim. Ben uyandigimda etrafimda çok enkaz yigini vardi. Kimsenin sesi çikmiyordu. Çikmak için çabaladim ama ayagimin üstünde beton parçasi vardi. Ayagimin üstündeki betonlari görünce daha çok panik yaptim. Enkazin altinda 2 gün kaldim. 2 gün sonra benim yerimi buldular” dedi.



“Bir daha bacagimin kesilmesi bana büyük bir aci verecek”

2 gün boyunca enkazda kalan ve ayaklari ampute olan Yüksek, “Ayaklarim ampute yapilarak kesildi. 2 buçuk ay tedavi gördüm. Protez yapildiginda bir sorun yoktu. Yürümeyi denedim. Ilk basta dengem yoktu. Degnekle yürüyordum. Degnekle yürümeme ragmen sürekli düsüyordum. Diz kapagimda kayma oldu. Protez düzeltilmezse sol diz kapagimi kaybedecegim. Yeni yapilacak protezin fiyati 850 bin TL. Gerçekten yasadigim sikinti bana yetiyor. Bir daha bacagimin kesilmesi bana büyük bir aci verecek. Dengemi sagladigim sol diz kapagim var. O da giderse tam çökmüs durumda olacagim. Çünkü bu psikolojiyi toplamak gerçekten kolay degil” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA