Cumhur Ittifaki Bodrum Belediye Baskan Adayi Tosun Açiklamasi 'Turgutreis, 15 Senedir Ötekilestiriliyor, Hizmet Alamiyor'

Cumhur Ittifaki Bodrum Belediye Baskan Adayi Mehmet Tosun, Turgutreis Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açilisina katildi. Mehmet Tosun, SKM açilisinda yaptigi konusmasinda Turgutreis’i bir zamanlar belediye baskanligi yaptigi Konacik’a benzeterek “Görüyorum ki aradan geçen 15 sene içerisinde Turgutreis ötekilestirilmis, hizmetlerden mahrum birakilmis. Dünyanin en güzel günbatimi manzarasinin seyredildigi Amiral Turgutreis’in memleketi can çekisiyor. Biz diyoruz ki degisim sart, o da bizimle gerçeklesecek” dedi.

Cumhur Ittifaki Bodrum Belediye Baskan Adayi Tosun Açiklamasi 'Turgutreis, 15 Senedir Ötekilestiriliyor, Hizmet Alamiyor'


"Degisim sart, o da bizimle gerçeklesecek"

Genisletilmis Bodrum Ittifaki’nin Belediye Baskan Adayi Mehmet Tosun, Cumhur Ittifaki’nin Turgutreis’teki seçim koordinasyon merkezinin açilisina katildi.

Cumhur Ittifaki parti ilçe baskanlari, gençlik ve kadin kollari ve Belediye Meclis üyesi adaylarinin da hazir bulundugu SKM açilisinda Turgutreis sakinlerine seslenen Mehmet Tosun, “Bu seçim döneminde görüyorum ki Turgutreis daha da geriye gitmis. Yollari çukurdan geçilmiyor, kanalizasyon suyu sokaklardan akiyor. Çevre ve peyzaj düzeni yok. Sahilleri bakimsiz, isgal altinda. Sahilde bir proje baslatilmis iki yildan bu yana bitmemis. Bir belediye hizmet binasina yillik 2 milyon TL para ödeniyor, ortada hizmet binasi yok. Böyle bir Turgutreis manzarasi ile karsi karsiyayiz. Turgutreis’i ben Konacik’a benzetiyorum. Aradan geçen 15 sene içerisinde ötekilestirilmis, hizmetlerden mahrum birakilmis. Dünyanin en güzel günbatimi manzarasinin seyredildigi Amiral Turgutreis’in memleketi can çekisiyor” seklinde konustu.



Mehmet Tosun sözlerini söyle sürdürdü: “Dünyanin göz bebegi dedigimiz Bodrum’umuzda bunu hak etmiyoruz biz. Size diyorlar ki, ‘Biz ne yaparsak yapalim, nasil olsa bizi seçiyorsunuz. Çalissak da çalismasak da nasil olsa biz belediyeleri aliyoruz! Buralar bizim kalelerimiz’ düsüncesiyle sizleri hizmetsizlige mahkum ediyorlar. Insanimiza, Bodrum yarimadamiza kötülük yaptiklarinin farkinda bile degiller. Demek ki is basa düstü. Biz diyoruz ki degisim sart, o da bizimle gerçeklesecek”

Partisinden istifa edip siyaseti birakma karari aldigi noktada, Cumhurbaskani’nin talimatiyla yeniden inisiyatif aldigini söyleyen Mehmet Tosun, seçildigi takdirde ilk isinin Turgutreis’teki yollari ve kaldirimlari düzeltmek olacagini belirtti.

Turgutreis’in gece gündüz isil isil bir lokasyona dönüsecegi sözünü veren Tosun, mahalleye bir kapali spor salonu ile gençlik merkezi kazandiracagini müjdeledi. Tosun, “Bunlarin yaptigi gibi degil, yeni bir belediye hizmet binasini derhal Turgutreis’e kazandiracagiz. Temel belediyecilik hizmetleri konusunda her vatandasimiz yasadigi yerden, buradan hizmet alacak, Bodrum merkeze gitmek zorunda kalmayacak” dedi.

Halkin yeni yapilan Pazar yerinden memnun olmadigini da hatirlatan Tosun, seçilirse pazari bir yil içinde eski yerine tasiyacagini söyledi.



Tosun sözlerini; “Sizin yüzünüzü kizartacak bir davranis içerisinde asla olmayacagim. Alni açik bir sekilde gezecegim ve bes yil boyunca size hizmet etmeye söz veriyorum. Turgutreis’i hak ettigi yere tasiyacagiz” diye noktaladi.
Kaynak: İHA