KKTC'de Sahte Diploma Sorusturmasinda YÖDAK Genel Sekreteri Refiker Tutuklandi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan Kibris Saglik ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde devam eden “sahte diploma ve yolsuzluk” sorusturmasi kapsaminda Yüksekögrenim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon (YÖDAK) Genel Sekreteri Dervis Refiker tutuklandi.

KKTC'de Sahte Diploma Sorusturmasinda YÖDAK Genel Sekreteri Refiker Tutuklandi
KKTC’deki Kibris Saglik ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KTSÜ) devam eden “sahte diploma ve yolsuzluk” sorusturmasi sürüyor. Sorusturma kapsaminda bugün Yüksekögrenim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon (YÖDAK) Genel Sekreteri Dervis Refiker tutuklandi. Lefkosa’da bugün mahkemeye çikarilan Refiker’in KSTÜ’nün tip fakültesinin hizli bir sekilde YÖDAK’ta gündeme alinmasi için rüsvet aldigi belirtildi.

Refik’in 800 dolarlik fiste imzasinin oldugu tespit edildi

Refik’in ayrica, üniversitenin muhasebe kayitlarinda bulunan ve farkli tarihlere ait 7 ayri ödeme fisinde adinin geçtigi kaydedildi. Fislerde zanliya toplam 6 bin 330 dolar, 700 Euro, 10 bin TL ve Airpods pro 2 kulaklik verildigine dair not düsüldügü de ifade edildi. Polis, zanlinin 800 dolarlik fiste imzasinin oldugunu, 800 dolar ve 700 euro para ile Airpods pro 2 kulakligi aldigini tespit ettiklerini, diger fislerde yazanlari ise alip almadigini arastiracaklarini söyledi.

Mahkeme zanlinin 3 gün daha tutuklu kalmasina karar verdi.

YÖDAK Baskani Avci istifa etti

Sorusturma kapsaminda geçtigimiz hafta tutuklanan ve 3 gün süren tutuklulugun ardindan tutuksuz yargilanmak üzere kefaletle serbest birakilan YÖDAK Baskani Turgay Avci dün istifa mektubunu KKTC Cumhurbaskanligina iletti.
Kaynak: İHA