Belçika Basbakani De Croo Açiklamasi 'Gazze'de Çocuklarin Açliktan Ölmesi Kesinlikle Kabul Edilemez'

Belçika Basbakani Alexander De Croo, "Gazze’de çocuklarin açliktan ölmesi kesinlikle kabul edilemez. Her iki tarafin da derhal bir ateskes imzalamasi gerekiyor” dedi.

Belçika Basbakani De Croo Açiklamasi 'Gazze'de Çocuklarin Açliktan Ölmesi Kesinlikle Kabul Edilemez'
Belçika Basbakani Alexander De Croo, Gazze Seridi’nde ateskes ve esirlerin serbest birakilmasi görüsmeleri kapsaminda Katar’a geldi. Baskent Doha’da Katar Emiri Seyh Tamim bin Hamad Al Thani ile bir araya gelen De Croo, Katar’in oynadigi rol için Katar Emiri’ne tesekkürlerini iletti. Görüsmenin ardindan açiklama yapan De Croo, “Gazze’de çocuklarin açliktan ölmesi kesinlikle kabul edilemez. Her iki tarafin da derhal bir ateskes imzalamasi gerekiyor” dedi.



“Israil’in acilen daha fazla insani yardim erisimi saglamasi gerekmektedir”

Belçika Basbakani De Croo, Birlesmis Milletler Yakin Dogu’daki Filistinli Mültecilere Yardim ve Bayindirlik Ajansi (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini ile de görüstü. Görüsmede, Israil’in Gazze’deki “aç birakma" taktiklerinin kabul edilemez oldugunu belirten De Croo, “Israil’in acilen daha fazla insani yardim erisimi saglamasi gerekmektedir” ifadelerini kullandi.

Belçika’nin UNRWA’ya destek vermeye devam edecegini belirten De Croo, “UNRWA Gazze’deki insanlara yapilan yardimlarin bel kemigidir” diye konustu
Kaynak: İHA