Öldürdükleri Gencin Liseli Oldugunu Ögrenince Çok Üzülmüs

Izmir’in Buca ilçesinde, ugradigi silahli saldiri sonucu tabancayla vurularak öldürülen 17 yasindaki Yusuf Demir’in öldürülmesiyle ilgili gözaltina alinan süphelilerden baba ve ogul tutuklandi; amca ise adli kontrolle serbest kaldi. Cinayet süphelisi babanin emniyetteki ifadesinde ise, Yusuf Demir’i önceden tanimadigini; lise ögrencisi oldugunu ve yasini ögrenince çok üzüldügünü söyledigi ögrenildi.

Öldürdükleri Gencin Liseli Oldugunu Ögrenince Çok Üzülmüs


Olay, sali günü aksam saatlerinde ilçeye bagli Baris Mahallesi 299 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Yusuf Demir (17) sokakta bulundugu esnada bir araç yanina yanasti. Araçta bulunan kimligi belirsiz kisi veya kisilerce Demir’e tabancayla ates açildi. Kafasina mermi isabet eden genç kanlar içerisinde yere yigilirken, araç olay yerinden uzaklasti. Durumun bildirilmesi üzerine sokaga polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Kafasindan yaralanan Demir, bir vatandas tarafindan Buca Seyfi Demirsoy Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirildi. Agir yarali olarak hastaneye kaldirilan Yusuf Demir, burada verdigi yasam mücadelesini kaybetti. Hayatini kaybeden talihsiz gencin cenazesi, yapilan incelemenin ardindan morga kaldirildi. Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri, kamera kayitlari ve görgü taniklarinin ifadeleriyle otomobili ve içerisinde olduklarini belirledikleri H.T., Ö.T. ve H.B.T., isimli süphelileri kisa sürede yakaladi.

Yasini ögrenince çok üzülmüs

Gözaltina alinan süphelilerin emniyetteki ifadesinde, tartistiklari kisileri aradiklari sirada gençlerle karsilastiklari, bu kisileri tanimadiklarini söyledigi ögrenildi. Süphelilerden H.T.’nin ifadesinde Yusuf Demir’i önceden tanimadigini, lise ögrencisi oldugunu ve yasini ögrenince çok üzüldügünü belirtip, doldur bosalt yaparken tabancanin kazayla ates aldigini söyledigi ögrenildi.

2 tutuklama

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden H.B.T. ile babasi H.T. çikarildigi mahkemece tutuklanirken, amca Ö.T. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA